Vinnerne på ”Kick Off”

Skrevet av Birger Christensen,  07.04.2011
Artikkelbilde
Årets bragd 2010 Stall Trick or Treat

Lørdag 9. april ble det arrangert Kick Off fest på Stallkroa. Hans Petter Eriksen ønsket ca 115 feststemte mennesker velkommen før alle kunne kose seg med god mat og underholdning. De kategoriene som ikke ble premiert på Hestegalla i januar fikk sine velfortjente heder, her er vinnerne presentert.

Vinnerne på ”Kick Off”:

 

Årets 3-åring 2010:

 

ALYSHAKEYS:

Det var ikke noe å si på at forventningene var skyhøye etter 2-årssesongen med fem seire på fem forsøk, stort sett i overlegen stil. 3.plass i Mowerina (Dansk 1000 Guineas) og annen bak Symbol of Arch i den svenske utgaven var bra, men det ble fort klart at Alyshakeys var en sprinter.

Høydepunktet i 2010 var utvilsomt Polar Cup, det ene av Øvrevolls to gruppe 3-løp. Der tok hun en flott seier foran den skandinaviske eliten, og det var også innslag fra det store utland. Seier ble det også i Rosengårdsløpning og Amacitaløpning, mens det ble annenplasser i de to største sprintløpene i Sverige. Både i Zawadi Cup og i Täby Open Sprint ble Alyshakeys slått av Alcohuaz, Sveriges beste sprinter.

Alyshakeys

 

 

Årets eldre sprinter 2010:

 

HANSINGER:

Den beste eldre sprinteren i 2010 var utvilsomt Hansinger, i trening hos Cathrine Erichsen. Den soleklare sesongtoppen kom i Listedløpet Täby Vårsprint. Etter en litt forsiktig årsdebut var storformen på plass, og det ble en nokså sikker seier foran et kobbel av storsprintere. I Norsk Jockeyklubs Sprintløp ble det annenplass bak Steve’s Champ, men Hansinger hadde da fire kilo mer på ryggen. Fjerdeplassen i Polar Cup var også bra, kun en lengde bak vinneren Alyshakeys.

Hansinger 

 

Årets eldre miler 2010:

 

TOUCH OF HAWK:

Derbyvinneren i 2009 levde så absolutt opp til forventningene også i 2010. Det startet med tre strake annenplasser, først bak stallkameraten Appel au Maitre i Tyskland. På nasjonaldagen ble danske Alpacco for god, mens det var Tertullus som slo Touch of Hawk i Stockholm Stora Pris. Endelig kom seieren i Valley Chapel Memorial, før vi fikk oppleve årets høydepunkt. Touch of Hawk gikk til topps i en herlig utgave av Marit Sveaas’ Minneløp foran de flotte hoppene Entangle og Theatrical Award. På høstparten var ikke formen like god, men han hadde vist mer enn nok til å bli beste eldre miler.

Touch Of Hawk 

 

Årets eldre stayer 2010:

 

APPEL AU MAITRE:

Kun fire starter i 2010 og bare en seier. Likevel viste Appel au Maitre frem noe av det skarpeste en norsktrent hest har levert. Seieren kom allerede i sesongdebuten. Da slo han Touch of Hawk i en tett duell i Yoobet.de Grand Prix Premiere (Gr 3) i Køln i april. Etter en litt skuffende innsats i Walter Nilsens Minneløp, leverte Appel au Maitre varene i Tyskland. I Gruppe 1-løpet Rheinland-Pokal i Køln slo han de tyske stjernene, men måtte se seg slått av Campanologist fra Dubai. Annenplass i et slikt selskap er uansett sterke saker! Sesongen ble avsluttet med en grei tredjeplass i Stockholm Cup.

Appel Au Maitre 

 

Årets hoppe 2010:

 

ENTANGLE:

Ville vinneren av 1000 Guineas og Oaks følge opp i 2010? Svaret ble så definitivt ja. I tillegg til annenplassen i Marit Sveaas’ Minneløp (Gr 3), ble det seier i fire Listed-løp. På Øvrevoll vant hun Polar Mile Cup og Klaveness’ Minneløp, mens det ble seier i Bloomers Vase og Coolmore Matchmaker Stakes på Täby. Stort sett var det snakk om utklassing, og trolig var det kun løpsopplegget i den siste starten på Täby som gjorde at hun ble innhentet kort før mål. Entangle blir et svært spennende navn foran sesongen 2011.

Entangle 

 

Årets hinderhest 2010:

 

OMOTO SANDO:

Ingen tvil om årets norsktrente hinderhest. Omoto Sando tok tre sterke seire i Sverige. Først ble det gevinst i Champion Hurdle på Strømsholm, og han var suveren i de to store løpene på Täby, HM Drottningens Pris og Ormus Häckløpning. De to største løpene på Øvrevoll, Bærum Kommunes Hekkeløp og Champion Hurdle, endte med annenplasser. Norskeide, men dansktrente Percussionist ble for sterk, men det var fine prestasjoner også av Omoto Sando.

Omoto Sando 

 

 

Tattersalls Årets Bragd gikk til Stall Trick or Treat etter avstemming:

 

Vi må helt tilbake til 1990 for å komme til Stall Trick or Treats første Derbyseier. Da vant Trivial Pursuit den svenske utgaven. Det ble fulgt opp i 2003 med Lights Out i Norsk Derby, og da ble kreftene satt inn for også å vinne Dansk Derby. Mission Possible var et passende navn, og oppdraget var fullført da han vant i 2005.

Tross mange sterke sesonger, er det imidlertid ingenting som kommer opp mot 2010. Vi har nevnt Alyshakeys og hennes flotte løp, og vi glemmer selvsagt ikke Go Go Gadget og hans litt overraskende Derbytriumf på Øvrevoll. Likevel er det den vellykkede og tøffe satsingen ute i verden som har skapt overskriftene. Den glimrende hoppa Here to Win, med to seire i Gruppe 1-løp i Sør-Afrika, er selvsagt toppen av kransekaka. Men også brasilianske Hallox, som var i årgangstoppen i sitt hjemland, er verdt å nevnes.

Den sentrale personen i Stall Trick or Treat er Morten Myhre. Noen er med på en av hestene, andre kan være involvert i to, mens Morten trekker i trådene på alle stallhestene. Når det gjelder den internasjonale satsingen har også Bjørn Erik Lobben vært sentral. Morten har hatt mange verv på Øvrevoll gjennom 30 år, mest kjent kanskje som tidligere handikapper og løpsreferent. Som drakten forteller svever de på en rosa sky. Det skal bli spennende å se om medvinden fortsetter også i 2011.

Here To Win