Endelig for Simian

17.09.2010
Artikkelbilde
Simian

Det har aldri vært tvil om kapasiteten til Simian. Men i fjor var det en beinsplint i et bakkne, og i år er han bygget opp over tid. Fredag stemte det, og årets første seier kunne bokføres.

Banen var veldig bra, og jeg tror det kan bli en veldig fin høst. Neste start ser ut til å bli på Gøteborgs finaledag 3. oktober, så får vi se derfra, oppsummerte trener Wido Neuroth.

Et flott toårsløp innledet kvelden på Øvrevoll. Elusive Time fikk en dårlig start, men spurtet desto sterkere. Dermed er den dansktrente hesten fortsatt ubeseiret.

Elusive Time

Nå har vi fått testet Øvrevoll ved et par anledninger. Dermed blir også neste start her oppe, i kriteriet neste søndag. Det blir sikkert et tøft selskap, men jeg tror ikke Elusive Time vil gjøre seg bort, sa en fornøyd trener Bent Olsen.

Hallingdal Blue 

 

Hallingdal Blue tok sin første seier, men kanskje ble det også den siste. Hun er solgt som ridehest i Bergen, så hvis alt går i orden, havner hun der. Litt synd nå som hun viser litt, men vi får se hva enden på visa blir, sa Cathrine Witsø Slettemark.

Først startet Rebel Heart 17 ganger uten å vinne. Så ble det tre seire på stripe, de to siste på Øvrevoll. Så lett har han vunnet, at det ikke er utenkelig at det kan bli flere besøk i vinnerpaddocken denne høsten.

Chief Eric 

 

Chief Eric har vært kjent som litt vrien å vinne med. Nå ble det sesongens andre og karrierens tredje seier.

Han er kanskje best på sprint, men går nok også bra opp til 1600 meter. Det er veldig fint å ha fått en så bra lærling på stallen som Mari Vaadan, ikke minst er det fint å få vektlettelse på de høye vektene, sa trener Cathrine Erichsen.

Amazer

 

Amazer kommer med kulda. De to seirene i fjor ble tatt i oktober, men nå var det kaldt nok. Han gikk et flott hekkeløp nylig, og det kan bli mer av den varen.

Han går hekkeløp igjen neste søndag. Som vanlig satser vi på en fin høstsesong med Amazer, sa onsdagens jubilant Arnfinn Lund.

Home Straight 

Han er en sprinter, og han er en sandbanehest. Det får vi ta konsekvensen av, sa trener Are Hyldmo etter seieren med Home Straight. Forrige seier var på sanden i fjor høst. Siden har det kun vært gress, og da har det ikke gått like bra.

So Trendy 

 

So Trendy sørget for at Cathrine Erichsen og Jacob Johansen ble kveldens dobbeltvinnere. Vi får håpe det har løsnet litt, for dette er en hest som skal kunne en god del mer enn dette, sa trener Cathrine Erichsen.

Most Wanted

 

Most Wanted fikk problemer sist fra vrient spor. Nå gikk det bra fra innerspor, mens det torsdag er et dårligere spor igjen. Da får vi se hvordan det går, men nå er det i hvert fall blitt tre seire i år, sa trener Jacob Fretheim.

 

ELUSIVE TIME misset starten litt. Holdt seg bak til litt inn i oppløpet. Kom flyvende da spurten ble satt inn og tok en nokså sikker seier. WITHOUT FEAR også sen av gårde. Spurtet flott og sikret annen. Sterk debut. MAJESTIC MAX kom også med en meget fin avslutning og var ikke mye slått. MARKED BY ZORRO og AVENTURIN førte an, begge holdt meget bra i et fint toårsløp.

 

SIMIAN tredje, annen ut på oppløpet. Overtok like etterpå og hadde siden full kontroll. THE ONE AND ONLY annen, ned på tredje. Spurtet fint til annen. SMOKEY STORM sist til ut på oppløpet. Spurtet bra, men det var alt for mye å hente inn. GIFTED LASS ledet til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

HALLINGDAL BLUE frem innenfor leder. Tok selv teten og beholdt den helt inn i mål. Fin spurt av SONJA til annen, mens FOREVER FONG klarte tredje med liten margin foran RIVER LANDING. BAGER’S FIRST og ZIT ZAID tidlig fremme, begge hadde gjort sitt ytterste på oppløpet.

 

REBEL HEART fremme hele veien, annen i siste sving. Fikk et overtak som han holdt helt inn. POWER WITHIN YOU et stykke tilbake. Kom frem midt i banen og ga vinneren litt kamp. BILLSSON lenge sist. Avanserte suksessivt og spurtet bra til tredje. WONDERFUL BAHARE ledet i siste sving, hadde da gjort sitt.

Rebel Heart 

 

CHIEF ERIC bak lederen. Overtok midt på oppløpet og ble holdt flott i gang av Mari Vaadan til seier. WATTAN og ARTISTIC LIGHT spurtet sterkt fra de bakre rekker til de to siste trippelplassene. De mer betrodde klarte denne gang ikke å holde stand, kanskje begynner noen av dem å bli slitne etter å ha vært i form lenge?

 

AMAZER Fint med innvendig, til tet før siste sving etter en litt trang situasjon. Hadde siden full kontroll og årets første seier. WINDIANA ble ridd offensivt. Ble passert en kort stund, men overtok tet. Sikker annen hele oppløpet ned. VESTANO beskjedent plassert, avsluttet fint på oppløpet til tredje. TIMTAYA frem innvendig. Godt gående da han snublet ut mot oppløpet. UNTIL JUNE i baktroppen. Avsluttet godt og later til å være på gang.

 

HOME STRAIGHT tet. Forsvarte seg helhjertet til knepen seier. HAPPY LARRY snart fremme hos vinneren. Ga alt i striden, men kom denne gang bare nesten forbi. Meget fin avslutning av FEMALE SPRING til tredje. GALLA PLACIDIA fikk svak start, avanserte raskt før det ebbet ut.

 

SO TRENDY lenge beskjedent plassert. Spurtet flott og fikk tak i lederen 100 meter fra mål. WOOD TOP galopperte lett, ikke langt bak teten. Koblet grepet på oppløpet, men kunne ikke stå i mot vinneren. SOFT PEARL fjerde, holdt farten godt og klarte siste trippel. TOM FIX og BONNE GENI førte an, og GET OVER IT var også godt med i første halvdel.

 

MOST WANTED klarte å holde sporet ved railen, hadde på oppløpet full kontroll til sikker seier. COOL MATCH kom opp på siden av lederen og la litt press. Holdt annenplassen trygt inn til mål. Fin spurt av LILI MARLEEN til tredje, mens MIZAR ga seg fra posisjon langt fremme.