Sekssifret for norsktoppen

08.09.2010
Artikkelbilde

De norskoppdrettede hestene har fine penger å kjempe om på Øvrevoll torsdag. Både to- og treåringene har 100 000 kroner i førstepremie.

Først ute er treåringene i Norsk Rikstoto Grand Prix. Vi husker godt en herlig duell mellom Distant Beat og Desert Rose i mai, hvor førstnevnte avgjorde med hode til gode i Forsommerløpet. Nå er det ikke forsommer lengre, men duellen kan kanskje gjentas.

Galla Placidia vil nok gjerne også ha et ord med i laget, men muligens er hun aller best på sandbanen? Fjorårets suverene NM-vinner, Lady Morgana, vil nok også svært gjerne ha et ord med i laget. Hun står nok ikke de distansene hun har vært ute på i det siste, 1600 meter tror vi er mer passende.

Toåringene har ikke startet så ofte. Mest meritert er jevne og flinke Sophies Love, som har gått i pengene i flere harde selskap. Det er trippelsjanse også nå, men det er en annen hoppe som blir favoritt. Poppi var nemlig strålende i toto-debuten, og hele fem av feltets åtte hester var med i Poppis seiersløp. Da var Shakkmatt og Theatrical Sky de nærmeste, og vi tror det kan bli reprise på den saken nå. Uansett er det alltid spennende å se så mange interessante unghester til start.

 

Utover de nevnte oppgjørene, gleder vi oss veldig til V5-1. Aller mest fordi våre flotte treåringer Giant Sandman og Saddle the Storm skal matche gode eldre hester. Det tar ofte litt tid før treåringene er herdet nok til å matche den eldre garde, nå får vi en pekepinn. Vår treårsduo var de to første over mål i 2000 Guineas, så det er ingen kasteballer. Blant de eldre er vi kanskje aller mest spente på Royal Power. Er ubeseiret på to forsøk med Carlos Lopez på ryggen, og særlig i Norges-debuten ga han et gedigent inntrykk. Men det er også alt i alt et flott felt og ikke av de letteste å vurdere.

V5-3 er også en liten perle. Jens Erik Lindstøl er med også her, og Michelet-vinneren Nosferatu skal regnes tidlig. Vi garderer med Beluga og What Budget, men også her er det flere mulige motbud.