Wido og Wattan i fokus

29.10.2010
Artikkelbilde
Arkivbilde

Wido Neuroth hadde en flott dag på Øvrevoll fredag. Imponert ble vi også over Wattan, som gjorde noe så sjeldent som å ta sin fjerde strake seier.

Apilado er en toåring som nok skal ha distanse. Fredag tok han sin første seier.

Han var uheldig sist på Täby. Derfor hadde jeg god tro på ham i dag. Dette er en Derbyhest neste sesong, som muligens starter om to uker på Jägersros finaledag, sa trener Wido Neuroth, som ventet uvanlig lenge med å få sin første toårsvinner for sesongen.

Bilder fra dagens løp kan bestilles av Morten Reinert på telefon 922 88 130 - se bildene på denne linken

 

Wido Neuroth fortsatte suksessen i V5-1. To hester til start ble en meget sterk dobbeltseier. Wido varslet for Red Colori da Apilado hadde vunnet. Et godt tips, og da Simian spurtet flott til annen, kunne ikke fasiten bli bedre etter tredje løp.

Tredje gang Wido hadde hest til start, var i V5-finalen. Alle gode ting var tre da Tiger for Two var først i en tett finish.

Som moren Tawoos satser vi på at han blir enda bedre som fireåring. Har god tro på det, sa en svært fornøyd trener.

Først i mål synes også Wattan at det er gøy å være. Fredag tok han den fjerde strake seieren, årets sjette totalt og den femte på Øvrevoll! Vi er stumme av beundring og innrømmer at vi trodde at den fjerde strake skulle sitte langt inne.

Kjetil (Kjær) og Wibecke Jegard gjør en flott jobb med ham, og Anna Pilroth red et supert ritt med ham. Dessuten tror jeg en viktig faktor er at han nå har flere hester rundt seg. Det trives han med. Nå blir det trolig start igjen om to uker, sa trener Petter Kjær om hesten som nå er favoritt til å bli årets mestseirende hest på banen. Dessuten har han vel i praksis avgjort kampen om å bli ”Årets tøffing”, så det er bare å si vel blåst til gjengen fra Stavern.

 

Amatørene kjempet om klokka. Verken Kevin Parkin eller Kjetil Kjær var med i striden, og dermed holdt Kevin unna. Fredag var det imidlertid Veronika Aske som gikk til topps med Ifannik Sacc. Dermed er Veronika også i tet i championatstriden, en kamp som ser ut til å bli mer spennende enn på mange år.

Harmony Hall gikk 17 ganger uten å vinne. Så fikk han hull på byllen forrige gang, og nå tok han andre strake.

Han starter igjen allerede kommende fredag, sa Niels Petersen om hesten som synes det er blitt gøy å være først i mål.

Phili Boy tok karrierens første seier og viste at Are Hyldmo fortsatt har fin stallform. Som Wattan er også Phili Boy etter Oktan, som tok en fin dobbel som avlshingst.

 

APILADO fjerde, frem til tettrioen. Fikk ganske raskt et overtak som han holdt helt til mål. WELL FITTED tet på bortre langside. Den eneste som delvis kunne følge vinneren, soleklar annen. MARNIE OAK litt sen ut, snart fremme i tetbildet. Holdt godt nok til å sikre den siste trippelplassen.

 

IFANNIK SACC godt gående som femte, ikke langt bak toeren i siste sving. Kom i et angrep midt i banen og rakk frem til seier. CLAUSES MISTRAL dro av gårde i front. Stakk unna før siste sving, men det buttet midt på oppløpet. Holdt fint til annen. DESERT FUSE fjerde, holdt farten til mål og var ikke så mye slått. SEND AN INVITATION så skummel ut tidlig på oppløpet, men det var ikke så mye ekstra.

 

RED COLORI annen, overtok tidlig på oppløpet. Holdt unna for alle og tok en sterk seier. SIMIAN noe lenger bak. Avsluttet raskest av alle og nådde annen kort før mål. CHIEF ERIC raskere fra start enn noensinne. Holdt flott mot gode hester til tredje. RAPPONGHI og ROYAL HILL misset starten og var tidlig ute av bildet. Førstnevnte avsluttet flott til fjerde.

 

HARMONY HALL tidlig i tet. Holdt alle angrep fra livet og vant sikkert. HAKUNA MATATA frem i par bak lederen på bortre langside. Kjempet fint helt til mål og fikk annen på det. MAJESTIC SONG sammen med toeren, fikk aldri noe grep på denne. PREMIER SUPERSTAR med foran til midt på siste bortre, så var det slutt.

 

WATTAN med fremme hele veien. Kjempet strålende helt til målstreken og tok sin fjerde strake seier. Fantastisk! HOME STRAIGHT fint frem innvendig, så ut til å vinne, men måtte gi seg på streken. THE ONE AND ONLY fjerde, frem til delt tet midt på oppløpet. Kjempet flott og var ikke mye slått. TERRIBLE BOB ledet til oppløpet, hadde da gjort sitt. Bra spurt av REQUESTED og CAJUN STAR.

 

PHILI BOY fjerde, kjempet helhjertet og holdt så vidt unna. FACE THE FACT midt i feltet. Spurtet storstilt og var bare slått med nese. TOTTE tidlig fremme, gikk bra hele veien til tredje. CICINHO avsluttet fint, mens BIT NOBLE tok de siste pengene etter tetkjenning i svingen.

 

TIGER FOR TWO sjette, fjerde i siste sving. Fikk et overtak, men måtte kjempe knallhardt helt til målstreken. ARCHIVED innledet beskjedent. Spurtet voldsomt og var ytterst knepent slått. TUMACO tredje, annen i siste sving. Kom foran, men måtte nøye seg med tredje. MASSENZIO ledet til siste sving, hadde gjort sitt beste.