Poppi og Buckham i NM

22.10.2010
Artikkelbilde
Poppi

Årets to norgesmestere heter Poppi og Buckham. De imponerte stort på hver sin måte. Poppi fordi hun er helt suveren i sin årsklasse, Buckham fordi han har kommet tilbake etter skade og klarte å vinne på klassen.

-          Poppi var aldri ute av canter. Det er et eventyr å få lov til å ri henne, sa Tina Smith etter seier nummer fire av fire mulige. Aldri har hun vært mer suveren, sa Arnfinn Lund og gleder seg allerede til neste sesong.

-          Dette er et eventyr for oss. Utrolig gøy å få lov til å være med på dette, sa Espen A Schem, deleier og velkjent i travmiljøet.

 Buckham

Buckham har slitt mye i år. Kanskje var nok distansen 2400 meter i lengste laget i Dansk Derby, uansett ble det ikke start igjen før i Breeders for en måned siden. I NM var han best.

-          Han er ikke i toppform, men han vinner på sitt løpshode og sin klasse. Vi får håpe at vi får ham i orden til neste sesong, for Buckham har mye å hente, sa trener Cathrine Erichsen.

 Monfalcone

Hekkefinalen ble vunnet av Monfalcone, en stor skrell. Etter et meget godt ritt av Jennie Østerberg holdt hun unna for Carius og Christopher Roberts. Dermed holdt Hanne Bechmann forspranget og klarte å ta sitt første championat. Roberts kom ikke a jour med James P O’Farrell, som ble champion blant jockeyene. Dette var i tillegg til å være årets siste hekkeløp også årets siste gressløp. Slik det så ut kvelden før, var kanskje det like greit.

Norther Pal 

Northern Pal har funnet formen i høst. Seieren forrige fredag ble fulgt opp av en ny triumf nå.

-          Han kom litt tidlig foran, men svarte fint opp, sa trener Niels Petersen, som ikke var sen med å doble seiersantallet.

Timtaya  

-          Timtaya var uheldig sist, men gikk enda bedre nå. Det kan bli en fin høst for henne, sa Niels.

Fighting Spirit 

Fighting Spirit svarte denne gang til navnet sitt og kjempet helt til streken.

-          Dette var deilig. Han liker sandbanen, og derfor kommer vi til å starte ham fremover, sa en glad trener Lisette Olai-Olssen.

-          Richelle er en flink hoppe, som har vunnet to ganger på 65 kilo. Hun er nok litt bedre på høy vekt mot svakere motstand. Vil også gi honnør til Rafael Schistl, som bedømte tempoet strålende, sa en fornøyd trener Are Hyldmo.

Timtaya 

Årets femte seier og den fjerde på Øvrevoll er nå statistikken for Wattan. I tillegg ble det viktige poeng for Kjetil Kjær i klokkekampen, som avsluttes kommende fredag. Kjetil er nå to poeng bak Kevin Parkin og Cathrine Engebretsen, og det står mellom disse tre.

Wattan 

POPPI tidlig til tet. Var ikke ute av canter, mens de øvrige hadde mer enn nok med å følge. Helt suveren og et stort løfte foran neste sesong. ROYAL GAMES fremme hele veien. Holdt meget bra til soleklar annen. Fin spurt til tredje av FAVORITTEN, mens FACALANI ga seg fra plassen nærmest lederen.

 

BUCKHAM til tet, fikk besøk før siste sving. Kjempet seg til en sterk seier. ARIES annen, opp til lederen i siste sving. Fightet strålende og ble klar annen. Best av de øvrige spurtet GALLA PLACIDIA, mens LADY MORGANA ga seg fra tredjeplass i siste sving.

 

MONFALCONE med fremme hele veien. Holdt unna til en relativt sikker seier. CARIUS brukbart med, fjerde i siste sving. Spurtet fint innvendig til annen. AMAZER sjette, men ikke så langt bak. Så skummel ut, men det gikk for lett foran til at han kunne ta igjen de ledende. SURFER og ZIMON med fremme lenge, sistnevnte brøt på nest siste hekk.

 

NORTHERN PAL femte, tet tidlig på oppløpet. Svarte greit opp til sikker seier. BELUGA fjerde, opp på tredje. Avsluttet bra til annen. ARTIE BUCCO femte, holdt farten fint og knep siste trippel fra WHAT BUDGET. Sistnevnte så skummel ut midt på oppløpet, men likte neppe det tunge underlaget.

 

TIMTAYA sjette, avanserte fint fremover. På høyde med lederen ved veien, holdt unna for angrepene i en tett finish. ARTISTIC LIGHT fjerde, kom sammen med vinneren fremover. Kunne dog aldri få taket på denne. UNTIL JUNE et stykke bak. Spurtet sterkt og så en kort stund seiersfarlig ut. Det ble imidlertid kun tredje. WINDIANA ledet lenge, holdt greit til fjerde.

 

FIGHTING SPIRIT tredje, kjempet helhjertet til streken og holdt unna til seier. LISTA LIGHTNING avsluttet strålende fra de bakre rekker til annen, mens WOODLAND MUSIC klarte tredje fra tet. CALENDAR GIRL også fremme, ga seg mye.  

 

RICHELLE gikk ikke med i det harde tempoet. Spurtet desto sterkere og tok en knepen, men nokså sikker seier. REACHING NIRVANA valgte en nokså rolig innledning. Det kan ha vært lurt, for han spurtet meget bra til annen. INDIAN PACIFIC holdt bra fra tredje-fjerde, mens COOL MATCH; ZAVANN ZAID og HAKUNA MATATA ga seg etter at det nok gikk litt fort.

 

WATTAN rask av gårde. Holdt seg fremme hver meter og tok til slutt en ganske sikker seier. Nærmest i svingen var MIDNIGHT EAGLE og KING MINOS, og slik var det også i mål. Bakfra skjedde det så å si ingenting.