Toppløp av Tatoosh

08.10.2010
Artikkelbilde
Tatoosh

I hele karrieren har Tatoosh vært en lovende hoppe. I to hoppeløp i år har hun ikke vært avskrekkende mye slått av Entangle og Theatrical Award. Nå klaffet det for fullt, og det endte med en sikker seier i V5-1.

Vi vet hun kan veldig mye, så det var godt å se henne fungere. Håper vi kan ha hennes om løpshest en sesong til, for det er fin klasse på Tatoosh, sa trener Niels Petersen.

Without Fear er en fin type, som står distansen. Absolutt en hest som bør være noe for Derby neste år. Men for i år pakker vi sammen nå. Han fikk lov til å besøke vinnerpaddocken, og dit kommer han sikkert flere ganger, sa trener Arnfinn Lund etter seieren i åpningsløpet fredag.

Without Fear

 

Theatrical Sky har hatt en positiv utvikling denne høsten. Nå var det klart for karrierens første seier.

Jeg tror ikke dette er noen tidlig hest, så vi får trolig enda mer glede av henne til neste år. I mellomtiden er det fine penger å ta med seg, så det er morsomt med norskfødt. Neste start blir trolig NM om to uker, berettet trener Cathrine Erichsen.

Theatrical Sky 

 

Are Hyldmo har fått sving på stallen de siste ukene. Majestic Song tok sin første seier fredag.

Vi har hele tiden sett at det er en hest med kapasitet, men har slitt en del med nerver. Det var litt problemer før start nå også, men i løpet gikk det fint, sa Are. Dermed ble det tredje seier for Veronika Aske, og hun har tenkt å være med i kampen om årets championat.

Majestic Song 

 

Face the Fact tok sin annen seier på Øvrevoll i år i den tredje starten. I en spennende finish holdt han unna for Cicinho og River Landing.

Face The Fact

Wattan har hatt en flott sesong i år. Nå ble det seier nummer tre og åttende gang på trippel.

Han har vært i form i hele år, og det er utrolig gøy. Vi starter så lenge han synes det er moro, sa Kjetil Kjær.

Wattan 

Noen hester er best på enkelte årstider. Until June vant tre løp i oktober i fjor, årets første seier kom også i oktober.

Vi får satse på å tangere fjorårets statistikk, sa en godt fornøyd trener Niels Petersen. Han ble sammen med Per-Anders Gråberg ettermiddagens dobbeltvinnere.

 

Until June 

WITHOUT FEAR innledet forsiktig. Tredje før svingen, annen gjennom denne. Gikk ut til gjerdet og koblet et sikkert grep på lederen. HAYLEY CROPPER tet i bra tempo. Gikk innvendig, så det var litt vrient å sammenlikne. Fin avslutning og klar annen. Debutanten GATLING GUN kunne ikke true de to fremste, men så er da også dette to av våre beste i årgangen. Klart godkjent debut.

 

THEATRICAL SKY med fremme hele veien. Måtte jobbe for seieren, men hun holdt unna. HEATHER HONEY annen, angrep vinneren, men kom ikke forbi. Likevel positiv. FAVORITTEN fjerde, bra spurt opp på tredje, ikke langt bak. SHAKKMATT tapte en del fra start og fikk litt drøy sving.

 

TATOOSH fint plassert bak de ledende. Satte inn støtet langs railen og vant enkelt. Sterk spurt bakfra av FAIR FLAIR, mens QUINT ESSENTIALS holdt fint til tredje fra de fremre rekker. Bra avslutning av ARCHIVED og ikke minst HALF PINT BILL, som misset starten. TUMACO og LAZY LORD fremme til oppløpet, begge hadde gjort sitt.

 

MAJESTIC SONG tredje, annen i siste sving. Angrep lederen og koblet et sikkert grep til seier. INDIAN PACIFIC relativt rolig fra start. Avsluttet meget bra og kom opp på annen kort før mål. TAHAYAB tet i første sving. Holdt siden farten greit til tredje. REACHING NIRVANA annen, så ikke helt ut til å trives og måtte nøye seg med fjerde.

 

FACE THE FACT midt i feltet. Avsluttet sterkt og knep seieren på det. CICINHO fjerde, gikk frem mot lederen. Slo denne og holdt fint til annen. RIVER LANDING fin spurt fra de bakre rekker langs railen. BIT NOBLE tet, måtte se noen passere rett før mål. MARCELIS annen i svingen.

 

WATTAN tredje, femte i svingen. Avsluttet flott til sikker seier. LASTBUSTOWOODSTOCK lynrask av gårde. Holdt fint til annen, skal neppe ha lenger løp. REQUESTED misset starten helt, avsluttet som en vind til tredje. GOLDEN POOL front til oppløpet, ga seg. AYLAR holder også sin fine form.

 

UNTIL JUNE startet beskjedent, nærmet seg hele tiden. Satte inn støtet med 200 meter igjen, vant sikkert. ARTISTIC LIGHT fjerde i siste sving, spurtet bra og ble sikker annen. WINDIANA avsluttet greit til tredje, mens BIG MASTER og MIZAR førte an til oppløpet