Spennende ungdommer

05.10.2010
Artikkelbilde
Hayley Cropper

De to første løpene på Øvrevoll fredag er forbeholdt toåringene. Først skal flere av våre beste ungdommer ut over 1600 meter. Without Fear og Hayley Cropper gikk begge flotte løp i kriteriet som henholdsvis tredje og fjerde, mens Miss Clodia var noe lenger bak. Rune Haugen har for øvrig halve feltet til start. Spesielt spennende skal det bli å se debutanten Gatling Gun. Dette er en hest vi vil følge med spenning.

 

De norske toåringene kjemper om 60 000 kroner, ikke ille i et maidenløp. Poppi har vært suveren i klassen så langt, men hun er jo ikke akkurat en maiden. Dermed er sjansen god for flere av de startende. Theatrical Sky må regnes tidlig etter en fin avslutning sist til annen, og hun blir en sannsynlig favoritt. Shakkmatt er et godt trippelkort, mens vi er veldig spente på Brown Beauty. Ikke lenger etter i debuten enn at det kan bli en bra premie nå.

V5 ser riktig krevende ut. Etter to omganger med beskjeden utbetaling, blir det trolig langt større gevinster til dyktige V5-spillere denne gangen. I hvert fall synes vi det så åpent ut i flere løp. Ikke minst synes V5-1 å være en nøtt. Disse hestene har møtt hverandre flere ganger i år, men utfallet blir sjelden det samme.

Som banker falt vi ned på Reaching Nirvana. Etter tre kjappe seire i mai, ble det som vanlig sommerpause for Benedek-hesten. Etter et bra come back tror vi Kevin Parkin er klar for å holde stilen med en ny amatørseier. Hans første championat kan lyse i det fjerne.