Hoppene toppet på Täby

10.10.2010
Artikkelbilde
Grafitti vinner Lanwades Stakes

Norske hopper vant fire av løpene på Täby søndag. I tillegg vant Omoto Sando hekkeløpet slik han pleier. Dermed ble det fem seire i de syv løpene norske hester stilte til start. Niels Petersen og Arnfinn Lund sto bak de fem triumfene.

 Se løpene her

Les mer her

Dominansen var størst i Listed-løpet Lanwakes Stud Stakes. Fire norske hester til start ga en suveren firedobbel triumf. Entangle dro av gårde i et tempo som var nesten vanvittig. Her får vi tidenes prestasjon eller det butter på slutten, tenkte vi. Vi fikk se at også Entangle er laget av kjøtt og blod, og det buttet på oppløpet. Da kom først Theatrical Award og lenger ut Grafitti, som til slutt stakk av med seieren. Entangle holdt til tredje, mens Symbol of Arch fullbyrdet den norske triumfen.

Niels Petersen trener Grafitti, og han vant også både hovedløpet og trøsteløpet av Breeders Trophy Juvenline. Golden Memory var knallgod i hovedøpet, mens også Mink’s Aisha var kjempeflink. Per-Anders Gråberg red samtlige av Petersens vinnere, mens også Jacob Johansen og Lennart Hammer-Hansen tok en dobbel.

Arnfinn Lund hadde nok tro på seier i hoppeløpet. Nå ble det i stedet gevinst for Omoto Sando (Henrik Engblom) og What Budget (Jacob Johansen). Emperor hos Are Hyldmo spurtet bra til tredje i hekkeløpet, mens What Budget spurtet fenomenalt i V65-1. Dermed ble det en meget fortjent og for mange litt overraskende seier. Arnfinn Lund har 8 seire på 14 starter på Täby i år og blir toer på statistikken. Sterkt!

Michael Taylor hadde en fin dag, da både Theatrical Award og Edge og Eternity ble annen. Cathrine Erichsen ble fjerde og femte med toåringene Alvin og Bentley, mens Caerus hos Kjell Erik Swartlings ble beste norske i Songline Classic som fjerde. Her ble det seier til Perks. St Leger gikk uten norsk deltakelse og ble vunnet av kjenningen High Flyer hos Søren Jensen. Vinterfavoriternas Pris gikk til Bent Olsen-trente Elusive Time, som to uker tidligere vant det norske kriteriet på Øvrevoll.

 

Tertullus, Rune Haugen og Espen Ski var søndag i Dusseldorf. I Grosser Preis der Landeshaupstadt Dusseldorf ble Tertullts nummer fem. Løpet ble vunnet av Alianthus med A de Vries på ryggen.