Sikker som banken

15.10.2010
Artikkelbilde

Bank of Burden var fredag sikker om banken. For første gang i karrieren ble det seier i Norsk St Leger for trener Niels Petersen, jockey Per-Anders Gråberg og eierne i Oslo Racing Stables og IORR Stables.

Jeg forsto da det gjensto 600 meter at dette kom til å gå veien. Da kom vi billig opp på siden av Boxing Day, og det ble til slutt en enkel seier, sa Gråberg.

Niels Petersen vant Derby for to måneder siden. Nå ble det en ny klassiker.

I dag slappet han mye mer av i løpet, og det er nok ingen tvil om at de draskylappene han gikk med, gjorde utslaget.

De to andre i favoritt-trioen, Boxing Day og Sweet Baby Jane, gjorde fine løp til annen og tredje. Men årets siste klassiker gikk høyst fortjent til Bank Of Burden.

 

Norsk Jockeyklubs 3-årssprint ble en stor oppvisning av Giant Sandman. Han var sen av gårde, og så sent som ut på oppløpet var det langt frem. Men det ordnet han i løpet av 50 meter.

Nå fikk han vist klassen sin, han har en helt rå speed. Var litt skeptisk i siste sving, men det ordnet seg veldig greit, sa en fornøyd vinnerjockey Espen Ski.

Selv jeg syntes det ble langt frem, men det er på den annen side gøy å se ham galoppere slik han gjorde på oppløpet. Neste start kan bli Mischa Kahns minne om drøyt to uker, funderte trener Rune Haugen.

 

De norskoppdrettede hestene hadde et herlig løp som innledet ettermiddagen. Working Class Hero ledet lenge, men Northern Pal avsluttet formidabel og innhentet lederen på streken.

Northern Pal er best vår og høst, og han sto en periode litt høyt i formtall. Nå var han inne på 79, og det kan han fikse. Han starter allerede i neste uke, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Master Chef gjør stadig fine sprintløp. Fredag kneblet han ledende Light the Fire og tok en sikker seier. Dermed var sesongens andre seier et faktum.

Wattan er i sitt livs form. Fredagens seier var sesongens fjerde, og han vil være med i kampen om årets mestseirende hest.

Det er Kjetil (Kjær) og Wibecke Jegard som gjør jobben, og det er jo utrolig gøy at det går så bra, berettet Petter Kjær om Staverns beste galopphest.

Happy Larry er i knallorden, og det går unna når han drar av gårde.

Det ble kanskje litt tett med starter i september. Nå tok vi finalen i stedet. Vi starter igjen om det blir passende oppgaver på 1100 meter dirt track, sa trener Eva Sundbye.

So Trendy har vist fin form i det siste. Nå var hun kun annen over mål, men Miss Montana fikk ikke beholde seieren. I stedet ble det seier til feltets eneste treåring.

Aries ble løpsdagens siste vinner.

En hest jeg har ventet på siden jeg fikk ham i trening. Nå har ikke stallformen vært den beste, og da har ikke Aries heller vært på topp. Vi får håpe det snur utover, sa trener Jacob Fretheim.

 

NORTHERN PAL innledet som vanlig rolig. Hadde langt frem så sent som ved veien, men en voldsom spurt brakte ham seier på streken. WORKING CLASS HERO annen, kontrollerte feltet frem til rett før mål, da han ble speedet ned. LADY MORGANA sen fra start. Avsluttet riktig bra til siste trippel. YORKSHIRE LAD ledet lenge, kunne ikke forsvare seg helt inn.

 

MASTER CHEF litt bak lederen. Opp til denne midtveis og avgjorde striden mellom de to ganske enkelt. THE ONE AND ONLY fjerde. Avsluttet flott og knep annen på streken. LIGHT THE FIRE som ventet til tet. Fikk det litt tungt siste 100 og måtte nøye seg med tredje.

 

BANK OF BURDEN femte, dog aldri langt unna. Frem til lederen i god tid før veien og avgjorde enkelt. BOXING DAY tredje, overtok tidlig på oppløpet. Kunne ikke stå i mot vinneren, men sikker annen. SWEET BABY JANE fjerde. Spurtet bra, dog uten sjanse til å vinne denne gang. FREJA ledet lenge, gikk slett ikke så dårlig til fjerde.

 

WATTAN en av fire i front. Annen i siste sving, men koblet snart grepet. Sterk seier. TAHAYAB tidlig fremme, holdt bra til annen. Fin spurt til tredje av PHILI BOY, mens REACHING NIRVANA ga seg fra tet.

 

HAPPY LARRY rask av gårde. Holdt farten strålende til suveren seier. HOME STRAIGHT og EVENING ROSE spurtet sterkt bakfra, mens REQUESTED og CHIEF ERIC ikke klarte å holde posisjonene fremme.

 

GIANT SANDMAN sen av gårde og tok det pent til oppløpet. Da ble det full spiker og en suveren seier. Fin spurt av Neuroth-duoen DISTANT BEAT og RED COLORI, mens DESERT ROSE og RECESSION RACER ikke helt klarte å holde posisjonene i front.

 

SO TRENDY sjette i siste sving. Avanserte fint fremover. Annen i mål, men fikk seieren etter sjenering. WOOD TOP rolig løp. Gikk en fin sving og var straks i bildet. Flytter frem til annen. MISS MONTANA fremme hele veien. Holdt unna helt til streken, men fikk ikke beholde seieren. POSTCARD og WONDERFUL BAHARE førte lenge, begge ga seg.

 

ARIES tredje i siste sving. Hadde et stykke frem, men kjempet helhjertet til seier. MONTGOMERY til tet. Så ut til å kunne vinne, men ble fanget med 50 meter igjen. CHAIRMAN STEPHEN femte, holdt farten bra og ble tredje på det. LOIRE og HONGKONG DANCER flott med, men begge hadde overraskende lite å sette inn.