Praktfulle Percussionist

Skrevet av Birger Christensen,  25.10.2010
Artikkelbilde

A dream has come true. Vi syntes det var fantastisk i fjor med annenplassen til General Ledger, nå er vi gruppe 1-vinner. Å få vinne Grade 1 American Grand National, det er bare helt utrolig. Morten Buskop skriver på sitt nettsted om følelsene etter at Percussionist lørdag leverte et strålende løp til seier i det 12 hester store feltet. Vi planla å dra hjem mandag, men etter denne seieren tror jeg jammen vi drøyer det hele et par dager.

Seieren i løpet ble temmelig enkel. Hjertet hoppet nok over et par slag da han snublet rett etter siste hinder, men James Patrick O’Farrell ordnet det hele.

Veldig takknemlig for samarbeidet med O’Farrell. Det startet da vi vant Svensk Grand National i 2007 med Neptune Joly. Etter skader i 2008 og 2009 kom tankene om å legge opp, men heldigvis fortsatte han. Å vinne Bærum Kommunes Hekkeløp, Champion Hurdle og nå dette med en hest som var fjerde i Engelsk Derby i 2004, det må være et eventyr. De to seirene på Øvrevoll holdt for øvrig til at Hanne Bechmann og O’Farrell ble hinderchampioner denne sesongen. Det ble klart sist fredag, men er kun en liten parentes i den store sammenhengen. Denne helgen var det seieren i USA alle vil minnes. Det er morsomt at norsk og skandinavisk galoppsport kommer stadig oftere på kartet.