Øvrevoll er høstens trøst

26.10.2010
Artikkelbilde
Simian

Mange synes det er litt trist når høststormene setter inn, dagene blir kortere og det ennå er lenge til jul. Da kan det vært godt å ha Øvrevoll å trøste seg med. Fortsatt gjenstår hele åtte fredager med full galopp, så sant alle de høyere makter er på arrangørenes side.

Sportslig sett er det et par gode sprintløp, samt en fin 1600 meter på slutten av dagen. Dessuten blir det avgjort hvem som skal sikre seg hesteierforeningens fine klokke.

I V5-1 bør det gå unna. Eva Sundbyes duo Rapponghi og Ticmosic er særdeles jevne og sterke over 1100 meter på sandbanen. Vi tror de får hardest motstand av Simian og Caerus. Simian vant på gress, men er like bra på sand. Caerus er i flott slag. Har neppe 1100 meter som favorittdistanse, men er så kapabel, at han er nødt til å regnes. 40 minutter senere møter Wattan raske hester som The One and Only og Evening Rose. Å tippe mot Wattan virker kanskje ikke så smart, men denne gang er motstanden knallhard, og vi tror det blir tøft å legge på til fire strake.

Bankeren valgte vi å spare til slutt. Northern Pal har fått sving på sakene, og sist vant han til tross for at han kom litt tidlig i front. Mind the Gap fra samme stall er aktuell som frontrunner og vil ganske sikkert lede lenge. Det er mange gode i mot, men vi lar Northern Pal få tillit.

Klokka vil i år gå til Kevin Parkin eller Kjetil Kjær. Den tredje i striden, Cathrine Engebretsen, rir ikke, og da blir det gutta som gjør opp. Betingelsene er som følger: Hvis Kevin er foran Kjetil i mål, vinner han klokka. Kevin vinner også om ingen av de to får premie. Kjetil må slå Kevin og få premie. De kommer likt i poeng om Kjetil blir nummer to og Kevin tre, eller om Kjetil blir nummer fire og Kevin fem. Ikke umulig at det må finregning til fredag ettermiddag.

Så får vi håpe at kuldegradene og snøen holder seg unna en stund til, slik at det kan bli flere fredager fremover med galopp. Prognosene er lovende, måtte de bare stemme.