Hekkefinale og NM i fokus

19.10.2010
Artikkelbilde
Amazer er programmets favoritt i V5-1, til venstre for han ser du Monfalcone og Milliondollarbaby

En riktig spennende fredag på Øvrevoll, med flere sportslige godbiter. Hekkefinalen er ikke bare årets siste hekkeløp, det er også det siste løpet på gressbanen. I tillegg skal to- og treåringene kjempe om NM-tittelen. Det nest siste løpet i amatørenes klokkekamp avholdes, og spillerne kan glede seg til en passende utfordrende V5.

I hekkefinalen stiller gledelig nok hele 11 hester til start, hvorav åtte er norsktrente. Det er over fire måneder siden Between Friends litt overraskende vant årets første hekkeløp. Av de som starter i finalen fredag, er Carius alene om å ha vunnet to hekkeløp i år. Christopher Roberts har tatt de to seirene, mens James Patrick O’Farrell har tre seire å vise til. Blant annet har han vunnet to ganger med Percussionist. Både i Bærum kommunes Hekkeløp og Champion Hurdle, våre to største hekkeløp, gikk han til topps.

Norsk Mesterskap har vi hatt på Øvrevoll i drøyt 20 år nå. Toåringene har fått være alene, mens treåringene i perioder har måtte kjempe med de eldre hestene. Listen over vinnere teller mange sterke navn, men det har ikke vært lett å vinne både som to- og treåring. Brave Star og Working Class Hero har klart det, og fredag kan Lady Morgana følge opp fjorårstriumfen. Det blir i så fall trippel Rune Haugen, mens det så langt ikke er noen andre som har lykkes med det. Poppi og Buckham blir våre favoritter. Førstnevnte har vært klart best i sin årgang, mens Buckham er noe mer av en outsider. På sitt beste er han imidlertid den beste, og 1600 meter er etter vår oppfatning en fin distanse.

I amatørløpet tror vi mye på Wattan. Går det som vi tror, vil Kevin Parkin, Kjetil Kjær og Cathrine Engebretsen utkjempe en herlig fight om Øvrevoll Hesteeierforenings ettertraktede klokke. Den striden vil bli avgjort neste fredag.