Årets siste klassiker

12.10.2010
Artikkelbilde

Som vanlig er St Leger den siste klassikeren for treåringene. Det navnet har løpet hatt siden 1960, før den tid var det St Hallvard. Vinner man 2000 Guineas, Derby og St Leger, sikrer man seg Triple Crown. Det har kun Trainers Seat, Dalby Jaguar og Sunorius maktet de siste 50 årene, og rekken blir ikke forlenget i år.

Årets felt er ikke så stort, men det inneholder flere spennende navn.

Hele tre hopper prøver seg, og da kan vi nevne at det er 21 år siden siste hoppe med seier i St Leger. Da vant Santa Clara, nå er det nummer 1, 3 og 4 fra Norsk Oaks som skal prøve seg. Vi tror verken Sweet Baby Jane, Freja eller Magnificence vil dumme seg ut, det er heller en god mulighet for at vi får minimum to hopper på trippelen. Og skulle Sweet Baby Jane klare brasene, begynner vi å snakke historie. Det er kun fantomhoppa Becky Taifun som har vunnet både Oaks og St Leger, og da må vi helt tilbake til 1963.

Favoritt blir nok likevel danske Boxing Day. Står normalt hver meter av distansen og har flere sterke løp bak seg. Trener Bent Olsen vant St Leger for to år siden med Dan Tucket og har en fin vinnersjanse også nå.  Bank of Burden er heller ikke uten sjanse om han ikke forbruker kreftene underveis.

 

Norsk Jockeyklubs 3-årssprint avholdes for tredje gang. Hansinger og Chicken Momo har seiret til nå, og vi tror på en kvartett som skiller seg noe ut i det skarpe feltet. Giant Sandman har aldri startet i et så kort løp, men vi tror ikke han har problemer med å få opp farten. Urutinerte Alight og dyktige Symbol of Arch er en sterk duo fra trener Lund. For sistnevntes del gjelder det om hun klarer å restituere seg for fullt etter det krevende løpet på Täby søndag. Den fjerde vi trekker frem er Reggae Dancer. Passende distanse og god sist bak Alyshakeys.

I tillegg til de to hovedløpene er det flere spennende oppgjør. Spillemessig ser det sånn passe vrient ut. Normalt legger noen av hestene med fersk seier på til en ny gevinst nå et stykke ut på høsten. Så gjelder det å finne ut hvem det er som har mer å gå på. Lykke til.