Petersen og Gråberg dominerte

05.11.2010
Artikkelbilde
It's Only Rock'n Roll og Cawett Cove

Niels Petersen og Per-Anders Gråberg var ettermidagens navn på Øvrevoll. En sterk trippel ble bokført, noe som ga Per-Anders et lite forsprang på toppen av listen.

 

I første løp fikk vi se en herlig kamp mellom Cawett Cove og Lady Rossmo. Samtidig var dette en duell mellom Per-Anders Gråberg og Espen Ski, to av de tre jockeyene som kjemper om årets championat. Til slutt lyktes Cawett Cove og Per-Anders å få et knepent overtak.

En fin type. Heatherwold på Derbydagen kom nok litt tidlig, så vi valgte å bygge ham opp. 1100 meter som han gikk i dag er for kort, så dette kan bli spennende foran treårssesongen, mente trener Niels Petersen.

Favoritten

20 minutter etter første løp var Per-Anders Gråberg og Niels Petersen på plass med en ny vinner. Favoritten svarte til navnet og kjempet ned ledende Ronaldo.

Det går greit å stå opp selv om det er mørkt når det går så bra. Særlig er det morsomt å vinne toårsløp, for det er jo fremtiden. Favoritten er sunn og frisk og starter muligens en gang til før det blir vinterhvile, sa Niels.

Until June 

Den tredje seieren for trioen var Until June. Her ble det også dobbelt på stallen, da Harmony Hall holdt til annen fra tet.

V5-1 ble dramatisk og severdig. Fem hester hadde vinnersjanse 200 meter fra mål, men det var One Cool Buck som hadde mest igjen. Han måtte dog avvente en protest før seieren var klar. Wido Neuroth hadde favoritten Tiger for Two, men vant i stedet med sparsomt startende One Cool Buck. Dermed fikk også Carlos Lopez en seier, og det er jevnere enn på mange år i championat-kampen.

One Cool Buck 

Rambo’s Cinderella fikk to fine annenplasser tidligere i år, nå var det klart for karrierens første seier. Etter et meget godt beregnet løp av Anna Pilroth nådde de målstreken først foran positive Lagoa do Pau.

Rambo's Cinderella 

 

Amatørløpet ble en spennende affære. Zen Cat kom bakfra med stormskritt og sørget for at Sissel Tangen koblet et klart grep om seieren i Øvrevoll Hestesport Cup. Det går mot ny løpssal for Sissel før det siste løpet i serien om to uker.

 

 

Zen Cat

Speed Dancer 

Forrige gang Speed Dancer gikk løp, var i seiersløpet i slutten av april. Nå ble det en imponerende seier etter en voldsom spurt.

Hun har vært operert, og jeg trodde kanskje hun trengte løpet. Nå blir det å starte utover, for det går jo fort til jul, sa trener Annike Bye Nunez.

Montgomery har jobbet hardt for å få sin første seier. Han var først i mål som treåring på Klampenborg, men ble disket fra seieren. Derfor var det meget fortjent at han nå endelig fikk avlegge sitt maidenship. Carlos Lopez tok sin andre seier og har ikke tenkt å gi seg uten sverdslag.

Montgomery 

CAWETT COVE femte, avanserte fint fremover. I en herlig strid fikk han overtaket rett før mål. LADY ROSSMO rett til tet. Ledet helt til vinneren kom og ga denne en flott fight. MILLEVINI dårlig start og drøy sving. Avsluttet sterkt og knep tredje på målstreken. RED EISHIN åpnet bra og var tredje til rett før målstreken.

 

FAVORITTEN tredje, ventet til midt på oppløpet med å sette inn støtet. Avgjorde ganske sikkert. RONALDO tet i godt tempo. Holdt meget bra til annen. ROYAL GAMES annen. Gikk på det jevne til mål og siste trippelplass. SHAKKMATT var sjakkmatt lenge. Spurtet bra og var ikke så mye slått av tettrioen.

 

ONE COOL BUCK fjerde. Valgte å gå innvendig på oppløpet og avgjorde greit da åpningen kom. SAINT SEBASTIAN fremme hele veien, holdt meget bra til annen. Også ARIES tidlig fremme, nær ved å klare annen. 200 meter fra mål var det fem hester på linje, og løpet var i det hele tatt meget severdig. MERSEYSIDE STAR fikk det trangt og hadde nok vært enda lenger fremme uten episoden ved veien.

 

RAMBO’S CINDERELLA midt i feltet. Kom med en sterk spurt og nådde frem til sikker seier. LAGOA DO PAU lå sammen med vinneren, gikk fint hele veien til annen. MARCELIS dro rett til tet fra ytterspor. Så ut til å få problemer, men kom fint tilbake til tredje. ARCHER’S UP annen til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

ZEN CAT sen ut av boksene. Dannet baktroppen lenge, men kom med en sterk spurt som brakte ham til topps. DESERT FUSE fjerde i god kontakt med teten. Overtok teten til vinneren kom, holdt bra. BONNE GENI avsluttet sterkt og slo MISS MONTANA på streken i kampen om tredje. EAGLECOTT ledet til det buttet litt tidlig på oppløpet.

 

UNTIL JUNE fint med, fjerde i siste sving. Søkte åpning, og da den kom, ble seieren ganske sikker. HARMONY HALL dro av gårde i godt tempo. Holdt flott til annen. Fin spurt bakfra til tredje av WINDIANA, mens ARTISTIC LIGHT og BIG MASTER ga seg fra siste sving og inn.

 

SPEED DANCER sen av gårde. Kom med syvmilssteg og tok til slutt en enkel seier. AGENT BOO fjerde i siste sving. Overtok for en stakket stund, men så kom vinneren susende. WOODLAND MUSIC også litt avventende. Så skummel ut 300 meter fra mål, holdt godt til tredje. SUFFOLK COUNTY og PARBOLD HILL dro av gårde i et voldsomt tempo, førstnevnte holdt brukbart med tanke på utgangstempoet.

 

MONTGOMERY tidlig fremme. Holdt seg foran hele veien og tok en relativt sikker seier. WESTAMERICANTIGER nærmest vinneren tidlig, så også i mål. Bra avslutning til tredje av ZIWY SKATE i et løp hvor det skjedde nokså lite underveis.