Sundbyes supre trippel

19.11.2010
Artikkelbilde
Ticmosic

Har aldri vunnet tre løp på en løpsdag før, så dette er helt rått. Også dobbel i supersprinten, det var ekstra gøy med Ticmosic og Happy Larry, sa trener Eva Sundbye. Flere enn tre løp hadde ikke Eva hester til start i, så det var en dag hvor alt klaffet.

Supersprinten ble en kamp mellom de to hestene til Eva samt Cavorting. Light the Fire misset starten og måtte nøye seg med fjerde. Men som i andre idretter gjelder det å holde seg på bena. I finishen var Ticmosic ganske så suveren og en meget fortjent vinner.

Lady Rossmo

Lady Rossmo var en av de største favorittene i 2010, og hun svarte til forventningene.

1100 meter på sandbanen har vi ventet på, for hester etter Ticket to Ride har jo vist at det er en livrett. Om det blir flere starter i år, får vi se når tilbudet kommer, sa en fornøyd trener Eva Sundbye.

Concusion

Concusion viste storform da han slo gode eldre hester over 2400 meter. Mange lurte på om han sto distansen, svaret på det ble udelt positivt.

Nå er jeg kjempeglad. Har vært spent på dette løpet, og han viste at distanse ikke var noe problem. Det er ingen tvil om at Concusion er en veldig god hest, sa vinnerjockey Jan-Erik Neuroth.

Rapponghi 

Delt glede er dobbelt glede, trodde vi. For Rapponghi og Dalmeny passerte mål uten at dommerne kunne skille dem. Så viste det seg at Mari Vaadan hadde veid inn med seks hekto undervekt, og da ble det kun Rapponghi som ble stående igjen med seieren. Det var hans fjerde seier i år, og med den formen han har, kan han kanskje gi Wattan match om å bli årets mestseirende på banen. Men akkurat det blir nok tøft.

Postcard

Postcard ble en overraskende vinner av amatørløpet. Silja Støren red direkte til tet og holdt unna hele veien.

Er en seier bak Veronika Aske som leder, så jeg får håpe på en sjanse eller to på de løpene som gjenstår, sa Silje. Dette løpet var for øvrig det siste i Øvrevoll Hestesport Cup, som ble klart vunnet av Sissel Tangen.

Wattan

Wattan er og blir et lite unikum i år. Etter tet fra start til mål, tok han årets syvende seier, den sjette på Øvrevoll.

Pappa er i Danmark, så i dag er det jeg som styrer, sa Kjetil Kjær. Og det gikk jo riktig så bra.

Vi hadde ikke seier på stallen siden 2006 før Wattan satte i gang i år, så dette er jo over all forventning, sa Kjetil etter at seieren var bokført.

Andy Capp 

Andy Capp ble den siste V5-vinneren. Dermed ble rebusen svært så vrien. To dyktige og heldige spillere delte på V5-potten, og det er bare å gratulere.

Espen Ski og Anna Pilroth ble dobbeltvinnere blant jockeyene. Espen er igjen på topp i den tette striden i toppen. Fire løpsdager gjenstår om ikke kulda fra Sibir blir for innbitt.

 

LADY ROSSMO tidlig i tet. Var aldri truet og tok en meget enkel seier. MILLY misset starten, frem til annen tidlig på oppløpet. Avsluttet meget sterkt og tok en soleklar annen. Fin debut. De øvrige var mye slått, men FACALANI får pluss for en bra avslutning til tredje.

 

CONCUSION tidlig i tet. Dro unna i et jevnt godt tempo og var suveren i sluttfasen, kun to tideler fra banerekorden. AMAZER tredje, passerte stallkameraten OMOTO SANDO i finishen. Sistnevnte var nærmest vinneren frem til midt på oppløpet. Grei avslutning til fjerde av VAMP.

 

 RAPPONGHI lynrask fra utvendig spor. Holdt strålende helt til mål og delt seier, som ble ensom etter undervekt på konkurrenten. DALMENY fint med bak lederparet. Kom innvendig og rakk frem til dødt løp. Fikk dog ikke beholde den halve seieren etter innveiing. BUEN RUMBERO var med RAPPONGHI til tetkjenning. Holdt også meget bra og klarte tredje. Bra spurt av FAIR FLAIR til fjerde, mens de øvrige hadde problemer i det høye tempoet.

 

For fjerde løp på rad var teten gull verdt. POSTCARD dro rett til front og holdt sikkert unna for alle angrep. THE BISHOP’S JOY også med fremme hele veien, holdt greit til annen. SEND AN INVITATION sjette, avanserte fremover og avsluttet bra til tredje. DE LUCA fjerde, holdt bare farten.

 

TICMOSIC bra av gårde. Fikk et lite grep, som han holdt helt frem til målstreken. HAPPY LARRY også rask ut, holdt farten til dobbel stallseier. CAVORTING den tredje i tetbildet. Måtte nøye med seg siste trippelplass. LIGHT THE FIRE var helt nede på knærne i starten og tapte mye på det. Gikk bra etterpå.

 

WATTAN til tet, dro unna til en ny strålende seier. RECESSION RACER tredje, opp på annen. Prøvde seg på vinneren uten at det nyttet. ONE COOL BUCK fjerde. Avsluttet bra og fikk tredje på det. MONTGOMERY nærmest vinneren til siste sving, kunne ikke forsvare seg på slutten. Nok en gang var det umulig å hente lengder på slutten for de hestene som lå langt bak underveis.

 

ANDY CAPP tredje. Fint frem langs railen til sikker seier. DELILY fjerde, tredje i svingen. Fikk grepet, men kunne ikke stå i mot vinneren. BIT NOBLE front, holdt ok til tredje. FACE THE FACT misset starten og var siden ikke i bildet. FIREFOX annen til oppløpet.

 

*