Sterk avslutning på Jägersro

15.11.2010
Artikkelbilde

Svensk kriterium var hovedoppslaget da Jägersro avholdt sin finaledag søndag. Hele fem av de ni løpene var toårsløp til ære for ungdommen.

Tre norske hester stilte til start i kriteriet. Det ble en flott duell mellom de to favorittene, men til slutt klarte Uppercut Action å holde unna for Golden Memory (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) i en spennende finish. Jacob Johansen red vinneren, som trenes av Lennart Reuterskiold jr.

Walinda (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) og Vote for Me (Cathrine Erichsen/Espen Ski) fulgte opp den fine norske innsatsen med tredje- og fjerdeplass. De norske fikk med seg 125 000, 60 000 og 40 000 svenske kroner. Espen Ski vant åpningsløpet med Black Grouse, men Valmir de Azeredo var best med tre gevinster på finaledagen.

Topp tre blant trenerne ble Lennart Reuterskiold Jr, Fransisco Castro og Fredrik Reuterskiold. Denne trioen har dominert stort, mens Wido Neuroth var nærmest på fjerdeplass.

Shane Karlsson ble imponerende vinner av jockeychampionatet. Imponert er vi også over Valmir de Azeredo. Han var ikke langt bak Shane, selv om han startet et godt stykke ut i sesongen. Valmirs seiersprosent ble godt over 25, og det er sterke saker.

Derbyvinneren Moe Green var ubeseiret på fem starter og tjente 1 467 000 kroner. Flest seire tok dog fenomenale Sehoy med syv seire på åtte starter.