Nøtter i november

02.11.2010
Artikkelbilde
Until June

Fredagens galoppløp er ikke blant de beste sportslig sett. Men årets første november-dag med galopp på Øvrevoll er likevel interessant. Spillemessige nøtter står i kø, og det blir trolig både en fin V5 og flere høye trippeloddser.

Niels Petersen er i ferd med å avslutte sin fineste sesong noensinne. Høydepunktene er selvsagt Norsk Derby med Go Go Gadget og St Leger med Bank of Burden, men i høst har også mange av de mindre kjente firbente tatt godt for seg. For øyeblikket er faktisk Niels den treneren med flest seire på Øvrevoll i år. Derfor får vi en rask gjennomgang av hans septett denne fredagen.

Cawett Cove var nok ikke helt klar for Heatherwold på Derbydagen. Han har gått frem i trening, og i dette selskapet bør det være en hyggelig sjanse.

Per-Anders (Gråberg) bytter denne gang til Favoritten. De er nokså jevne, men i forhold til Shakkmatt har Favoritten vist litt mer fremgang i det siste.

Timtaya og Until June er veldig jevne. Tror begge er med i striden og vil ikke skille dem. Harmony Hall har endelig fått lov til å vinne. Har møtt svakere selskap enn nå og tror at dette kan være litt tøft.

Mind the Gap fikk mye trykk sist, og det ble for tøft. Nå er det enklere i mot, men samtidig er sporet dårlig. Det blir vrient å komme forbi Rapponghi og Suffolk County, men et godt løp gjør han sikkert, avrunder Niels.

 

Spillemessig prøver vi med Tiger for Two som banker. Han gikk et sterkt løp sist fredag, og tillegget på to kilo gjelder ikke før neste gang. Det er gode treåringer i mot, men V5-spillet er så vrient at vi lar det stå til. Før V5 tar til får vi to løp for toåringene. De norskoppdrettede kjemper om det flotte vandresverdet. Motstanderne jubler over at Poppi har tatt vinterhvile, for da er en seier innen rekkevidde. Royal Games og Favoritten blir våre favoritter, men de øvrige vil sikkert være med i kampen om sverdet.