Målfoto i championat-striden

26.11.2010
Artikkelbilde

Løpsdagens mest spennende løp fikk vi i femte løp over 1100 meter. De tre som kjempet om championatet var alle involvert i striden. Tahayab og Per-Anders Gråberg ledet lenge, men ble passert av Home Straight (Espen Ski) og Woodland Music (Carlos Lopez). Royal Hill og Marie Fretheim var også i høyeste grad med i striden.

 

Woodland MusicTil slutt var det Carlos og Woodland Music som fikk kastet seg det lille nødvendige foran i ett av de mest spennende løp på lenge. Carlos vant også med Buen Rumbero, men ble likevel passert av Espen Ski. Sistnevnte seiret med Marked by Zorro, Requested og Cool Match. I begge DD-løpene viste Espen styrke, og han har nå koblet et lite grep i jockeystriden.

(målfoto alle løp finner du her)

Marked By Zorro

Fredagens første løp ble et løp med komplikasjoner. Ti hester ble redusert til åtte da de danske gjestene fikk transportproblemer. Så forsvant to nye dansktrente hester, og Rodrigo Olechea brakk ankelen. Da Lady Rossmo ble skadet inne i boksen, var feltet halvert. Vel i gang avgjorde Marked by Zorro med en sikker triumf, den fjerde for sesongen.

-          Han utvikler seg hele tiden, og jeg gleder meg til å se ham neste sesong. Han har mye å gå på, mente seirende jockey Espen Ski.

Ketchikan 

-          Jeg vet hvilken kapasitet Ketchikan har, så jeg lot ikke de andre få komme inn i kampen, sa Helena Rosen, som også rir hesten i trening. Ketchikan vant første gang på formtall 43, det kan ende opp med helt andre tall etter den imponerende gevinsten.

Buen Rumbero 

V5 ble som mange forventet en duell mellom Buen Rumbero og He’s Invincible. Førstnevnte holdt unna, men begge får pluss i margen. Det var dog 14 lengder ned til de øvrige. For Carlos Lopez var det en viktig seier for å holde liv i håpet om et championat.

Intricate Talent 

Det tok litt tid før Intricate Talent fikk vist det som bor i henne. Hun har vært meldt i flere store løp, men mot fredagens motstand spurtet hun til seier.

-          Det hjelper i avlssamenheng at hun får en seier, og det går an å håpe på mer. 1600 meter er klart for kort, men hun dro fordel av det høye tempoet i front, sa trener Jacob Fretheim.

Espen Ski tok sin andre seier med Requested etter en sterk innsats på hesteryggen. Requested har vært litt opp og ned, men nå tok han i helt til målstreken.

Requested 

Cool Match har hatt litt problemer når det har gått som fortest på sandbanen over 1600 meter. Nå var det lenger løp, og han fikk roet seg mer i tet. Da holdt det også til seier, selv om Sunceleb ble nærgående. Dette var årets fjerde seier for Cool Match, en sterk prestasjon.

Cool Match

MARKED BY ZORRO tredje frem til oppløpet. Overtok da kommandoen og vant sikkert. HEATHER HONEY fremme i tetparet. Tok en sikker annen, forbedret. SILOUETTE tet, holdt fint til tredje i debuten. ARIANN ikke noe mer enn man burde forvente til fjerde.

 

KETCHIKAN rett til tet. Holdt et bra tempo og var totalt overlegen i sluttfasen. MAJESTIC SONG den eneste som var i noenlunde stand til å ta opp kampen, men på slutten var det lite å gjøre med vinneren. REACHING NIRVANA bra fremme, falt litt tilbake, men avsluttet fint og knep tredje. Med i striden om trippelplass var også ANDY CAPP, men de siste meterne ble litt tunge.

 

BUEN RUMBERO tredje, til tet på siste bortre. Holdt seg fremme helt inn og vant sikkert. HE’S INVINCIBLE fremme hele veien. Nærmet seg vinneren på slutten, men kom bare nesten opp på siden. Fin Norges-debut. AGENT BOO den tredje i tetbildet. Måtte strekke våpen mot de to beste, men klarte tredje. Bra avslutning til fjerde av CHAIRMAN STEPHEN.

 

INTRICATE TALENT innledet forsiktig. Kom med en sterk spurt langs railen og rakk frem til seier. AZZAH dro unna i front, holdt meget bra til annen. GALLA PLACIDA mistet et par lengder i starten, snart tredje. Frem til lederen, men det bet ikke nok da hun skulle ta seg forbi. Bra avslutning til fjerde av GET OVER IT.

 

WOODLAND MUSIC kunne ikke helt følge de raskeste fra start. Spurtet meget sterkt og rakk frem på streken. ROYAL HILL fjerde, tredje på oppløpet. Forbi lederen 100 meter før mål, men ble selv passert på selve målstreken. HOME STRAIGHT i tetpar. Gikk bra helt inn og var kun knapt slått. TAHAYAB til front. Ledet til 100 meter fra mål, på de meterne ble første til fjerde. CHIEF ERIC misset starten, fikk det for tøft etterpå.

 

REQUESTED tidlig fremme. Ble forbiløpt, men kom sterkt tilbake til knepen seier. DELILY fjerde, avsluttet bra og knep annen på streken.  ANGIE’S NAP overtok tet før svingen. Så ut som en vinner, men kunne ikke svare helt inn. BIT NOBLE på det jevne til fjerde, mens WATTAN denne gang måtte nøye seg med femte.

 

COOL MATCH rett til tet. Ble hardt angrepet, men holdt unna helt inn. SUNCELEB var lenge anonym. Spurtet strålende, men rakk bare nesten frem. SO TRENDY midt i feltet, opp som tredje i siste sving. WONDERFUL BAHARE med til oppløpet, kunne ikke helt forsvare seg.