Kamp om championatene

09.11.2010
Artikkelbilde
P-A leder striden blant jockeysene

Med seks løpsdager igjen på menyen for i år på Øvrevoll, er det på tide å kikke litt på striden om de forskjellige championatene. Mye er klart, blant annet tar Wido Neuroth sitt championat nummer 13 blant trenerne. Et viktig bidrag til den triumfen er Touch of Hawk, som er den klart mestvinnende av de firbente. Seirene i Marit Sveaas’ Minneløp og Valley Chapel Memorial sørger også for at Stall E og F er klart mestvinnende blant eierne. Vi noterer også at Niels Petersen får en sterk annenplass med nesten 100 000 kroner ned til Arnfinn Lund på tredje. Niels ligger an til å bli klart mestseirende blant trenerne, men her er det altså pengene som teller.

Jockeystriden er i øyeblikket ganske så heftig. Espen Ski og Carlos Lopez har vekslet om å bekle toppen, men nå har også Per-Anders Gråberg blandet seg inn.

 

 Etter fredagens løp er den dyktige svensken i front, en seier foran Carlos og fire seire foran Espen. Ser vi på hva de tre har prestert etter Derbydagen, har Carlos vunnet fem løp, Espen har klart seks gevinster, mens Per-Anders har tatt hele 12. Det er altså sistnevnte som er formjockeyen i trioen og som kan ta sitt første championat på Øvrevoll. Espen går for sin femte tittel, mens Carlos sikter seg inn på å vinne for annen gang. Det blir sikkert kamp på kniven frem mot jul.

Når det gjelder amatørene er det Veronika Aske som leder med fire seire foran Cathrine Engebretsen, Kevin Parkin og Kjetil Kjær som alle har 3 seire, så også her er det tett.

Sportslig er ikke denne løpsdagen av de aller mest spennende, men det betyr ikke at Øvrevoll fredag vil være uten nervepirrende opplevelser. Spillemessig er det etter vår oppfatning svært interessant, og vi tror på en klart hyggelig utbetaling i V5. Fine trippeloddser ser det også ut til å bli, for det er tett og jevnt i mange løp. Mange løp fordrer mange streker, og det skiller seg ikke ut noen klar banker.