Gill kjøper topphest

01.11.2010
Artikkelbilde
Cat Junior vinner på Meydan

Nils Petter Gill har gått til innkjøp av meget gode Cat Junior (Storm Cat – Luna Wells med Sadler’s Wells som morfar). Cat Junior er fem år gammel og vant løp i Dubai i vinter.

Tanken bak det hele er å ha en hest i Dubai til vinteren. Jeg mener at han er så god at han ikke bare skal delta, men være med for å vinne. Han skal stå i trening hos Niels Petersen. Niels har flere år vært i Dubai, og det er en fordel å ha en trener der nede som kjenner forholdene. Har planer om å lage et prospekt hvor Cat Junior selges i andeler, noe jeg gleder meg til å presentere. Men foreløpig er det jeg som eier ham, og jeg betalte snaut to millioner kroner for ham, beretter Nils Petter Gill.

I følge Geir Stabell har Cat Junior en ganske stabil Timeform på 116. Han er en typisk miler, og tanken er å la ham starte i løp et par sesonger. Med sin lysende avstamning kan det på bli en meget spennende avlskarriere etter hvert. Men det får vi sikkert mange sjanser til å komme tilbake til senere. Nå er planene å satse mot løp i Dubai midt i desember, avrunder en spent Nils Petter Gill.

Annenplasser på Täby

Giant Sandman (Rune Haugen/Espen Ski) måtte nøye seg med annenplassen i Mischa Kahns Minnesløpning på Täby søndag. De fikk aldri tak i Frontier Star (Fredrik Reuterskiold/Valmir de Azeredo) som holdt unna helt til målstreken. Annenplassen til Giant Sandman var verdt 75 000 svenske kroner, og Espen Ski ble også toer med Female Spring, trent av Cathrine Erichsen. Her ble Recession Racer (Niels Petersen/Lennart Hammer-Hansen) nummer fire. I det avsluttende toårsløpet ble Song d’Amour (Isidro Vergara/Espen Ski) og Chelsea (Niels Petersen/Lennart Hammer-Hansen) henholdsvis nummer fire og fem, mens Symbol of Arch ikke fikk aksjonen til å stemme i Mischa Kahns Minne.

 

Petersen i pengene

Niels Petersen hadde tre hester til start i Hannover søndag. Det endte med en 3. plass til Karibu Sana, en 4. plass til Mink’s Aisha og 5.plass til Grafitti. Per-Anders Gråberg satt på ryggen til alle de tre startende.

 

Kaotisk i Kina

Cathrine Engebretsen red lørdag i International Jockey Race på Wuhan galoppbane i Kina. Det ble nokså kaotisk. Da halve feltet var lastet, gikk starten. Verken flagg eller sirene varslet om omstart. Cathrine tok opp sin hest i svingen, mens flere fullførte det 1200 meter lange løpet. Da bestemte Voldgiftsretten at løpet skulle gå som omløp med en gang. Naturlig nok ble løpet en kamp mellom de som ikke hadde vært med fra start første gang. Cathrine havnet som uplassert med hesten Really Good, mens rytteren fra Singapore endte opp som vinner.

 

 

Slutt på Klampenborg

Lørdag var det klart for sesongens siste løpsdag på Klampenborg. Løpene gikk uten norsk deltakelse og uten de store oppslagene. Blant trenerne var det tidlig klart at Søren Jensen og Bent Olsen var den førende duo, med Søren som en relativt klar champion. Begge to har hatt en flott sesong, ikke minst har de tatt godt for seg også på Øvrevoll.

Lennart Hammer-Hansen var i en egen klasse blant jockeyene. Med 31 seire var det mange uker siden den kampen så spennende ut. Jacob Johansen ble toer, mens Kim Andersen snek seg foran Dina Danekilde i kampen om tredje.

 

Trick or Treat på Halloween 

Det var særdeles passende at Stall Trick or Treat noterte stallens
fjortende seier for året på selveste Halloween.
Fireåringen Hallox var tilbake etter seks måneders pause og vant
et elitehandicap over 2000 meter  i Rio de Janeiro.