Femte tittel for Espen?

23.11.2010
Artikkelbilde
Espen leder championatet knepent

Espen Ski, Per-Anders Gråberg og Carlos Lopez kjemper i år en innbitt strid om jockey-championatet på Øvrevoll. Fire løpsdager før slutt leder Espen med en seier til gode på Per-Anders. Han har også klart flest annenplasser, som oversatt til fotball er det samme som å ha best målforskjell. Blir det like mange seire på to jockeyer, er det annenplassene som teller.

 

STATISTIKKER

 

Fire titler har Espen. Listen toppes av Janos Tandari med åtte og Walter Buick med seks. Blir det championat nummer fem, er han på høyde med Ole Svartshoel og John B Terry.

(se kortfilm om Espen her)

 

-          Jeg skal ikke nekte for at jeg tenker en del på dette. Yvonne Durant stoppet på fire, og det hadde jo vært gøy å komme foran henne. Det er jo ikke så utrolig langt frem til toppen, men vi får fighte for årets tittel først.

-          Hva med sjansene dine fredag?

-          Jeg har både ridd Marked by Zorro og Lady Rossmo, og det er nok ikke så mye som skiller. Vi er med i toppen, men det er ingen sikker vinner.

-          He’s Invincible har vi hatt på stallen en måneds tid. Kom fra England med fersk start. En fin type, og jeg tror ikke det er umulig å slå Buen Rumbero. Kjenner ham fra mange tidlige oppsitt. Han har stått fint til før uten å vinne.

-          Galla Placidia møter ikke all verden. 1600 meter er nok litt langt, selv om hun gikk bra i NM. God tro på seier.

-          Requested har et fint spor. Byr ikke alltid til, men skal han vinne i høst, kan det like gjerne bli nå.

-          Cool Match tar teten. Tror kanskje det kan være fordel med 2400 meter, for det går så utrolig fort i løpene over 1600 meter. Vi sitter foran så lenge det går, kanskje helt inn?

Også amatørtrenerne utkjemper en knallhard kamp. Wattan og Carius starter begge fredag, de to hestene som avgjør trenerchampionatet. Fortsatt leder Lise Tandberg, men Petter Kjær har kommet mye nærmere de siste ukene.

Blant amatørrytterne er det i år langt jevnere enn det pleier å være. Tre amatørløp gjenstår, og den som vinner fredag, kan ha et godt kort på hånden. Skulle Veronika Aske klare å vinne med Majestic Song, ligger hun svært godt an. Men her kan vi være sikre på at alle de impliserte vil gi jernet.

 

Championatstriden blant de profesjonelle trenerne er avgjort for lengst, igjen er det Wido Neuroth som ruver øverst på listen mye takket være Touch Of Hawk som også gjorde eierne Stall E & F champion eiere.

 

Mestseirende lærling på Øvrevoll blir Anna Pilroth mye takket være Wattan som har gitt henne fire seire så langt.

 

Mestvinnende oppdretter blir Johan C Løken, og også han kan takke hesten Wattan for Championatet sitt, over 201.160 kroner har denne flotte norskoppdrettede hesten løpt inn i år. Wattan starter som sagt igjen på fredag, da kan han ta sin åttende seier for sesongen, sin syvende på Øvrevoll!

 

Kun fire løpsdager gjenstår på Øvrevoll Galoppbane i år:

Fredag 26. november, fredag 3. desember, fredag 10. desember og fredag 17. desember, alle dagene starter kl 15.00.