Espen grep sjansen

12.11.2010
Artikkelbilde
Marked By Zorro

Etter flere løpsdager uten den store suksessen, viste Espen Ski at han har tenkt å være med i kampen om championatet.

Fredagens fjerde løp var et sprintløp for hestene nokså rett under eliten. Red Colori tok sin andre strake seier og kan være en sprinter for eliten neste år.

Red Colori

Jeg var litt spent på hvordan han ville håndtere 65 kilo på en relativt krevende bane, men det gikk bra. Red Colori er i positiv utvikling, og det blir veldig spennende neste sesong, sa trener Wido Neuroth.

Rapponghi har to ganger på rad rotet det til i starten. Nå var det full skjerp, rett til tet, og der ble han. Espen Ski tok seier nummer to, og nå er det virkelig spennende i toppen.

Nå gikk han bra også uten blinkers, noe han også har gjort før. Rapponghi starter allerede kommende fredag, varslet trener Eva Sundbye.

Rapponghi

 

Som forrige fredag var første løp et løp som kan få betydning for jockeyenes championat. Da vant Per-Anders Gråberg foran Espen Ski, nå seiret Espen i strid med Carlos Lopez. Toårige Marked by Zorro tok sin tredje seier.

Jeg trengte denne seieren for å følge med i toppen. Marked By Zorro er en fin type, som gjør det han må for å vinne, berettet Espen.

Extreme North hadde gått mange fine løp i Danmark i år. Nå ble det seier også på Øvrevoll etter å ha svart opp flere angrep.

Extreme North 

 

Send an Invitation tok livets andre seier fredag.

Han er litt entaktet, men veldig sterk. Det holdt til seier, og kanskje kan vi klare en gevinst til før sesongen er omme, sa trener og eier Maria Robertz.

Send An Invitation 

Den tredje seieren for Espen Ski ordnet han på Ketchikan. Han har i seiersløpene gått i front, og det gjorde han også nå. Som på Rapponghi hadde ikke Espen noen planer om å gi bort seieren på slutten.

Ketchikan

Sist ble det tull med mistet sko og et løp i sporene. I front ser han ut til å være en helt annen hest, sa trener Annike Bye Nunez.

Tahayab ble løpsdagens siste vinner. Han var raskt av gårde på 1600 meter sist og viste nå at han følger de kjappeste også på en sprint. Dermed ble det seier nummer 12 for Frederick Salvador i år, en fin fasit.

Tahayab

 

MARKED BY ZORRO raskt til tet. Ble angrepet, men holdt unna helt til mål. SONG D’AMOUR snart fremme hos vinneren. Var oppe på siden, men kom aldri forbi. Dog soleklar annen. AVENTURIN tredje hele veien.

 

EXTREME NORTH annen, tet før siste sving. Fikk en klar ledelse, som skrumpet inn. Men han forsvarte seg flott til seier. ZAVANN ZAID relativt rolig innledning. Kom fort midt på oppløpet, men det ebbet litt ut. Dog fin annen. ZIWY SKATE tredje, annen i siste sving. Var oppe på siden av vinneren, men klarte aldri å ta seg forbi. GOLDEN POOL ledet til vinneren overtok. MOST WANTED på det jevne til fjerde.

SEND AN INVITATION ble ikke med på det høye tempoet i front. Kom fort midt på oppløpet og nådde frem til knepen seier. IFANNIK SACC annen, falt tilbake. Kom sterkt igjen og knep annen. SWEET AND LINE også avventende. Avsluttet fint og var ikke langt fra seieren. CLAUSES MISTRAL og WONDERFUL BAHARE dominerte frem til oppløpet, da hadde begge gjort sitt ytterste.

 

RED COLORI annen, til tet tidlig på oppløpet. Holdt sikkert unna helt til mål. CHIEF ERIC tredje i svingen. Kjempet godt og sikret annen kort før mål. HAPPY LARRY tet. Gikk bra hele veien og var meget klar tredje. Det dreide seg om denne trioen hele veien.

 

RAPPONGHI tet. Holdt seg foran hver meter til ganske sikker seier. FEMALE SPRING nokså langt bak lenge. Kom flyvende på oppløpet, men kunne ikke bli bedre enn annen. NORTHERN PAL langt bak, avsluttet som vanlig sterkt og knep tredje. TUMACO med til ut på oppløpet, hadde da gjort sitt beste.

 

KETCHIKAN rett til tet. Måtte kjempe for pengene, men han holdt unna helt til mål. REACHING NIRVANA fjerde, tredje i siste sving. Nærmet seg på oppløpet, men kunne ikke true helt. Bra avslutning til tredje av SO TRENDY, mens GREAT GAMBO og VALPARAISO ga seg fra fremskutte posisjoner.

 

TAHAYAB tidlig i tet. Svarte opp alle angrep og vant sikkert. ANGIE’S NAP også med langt fremme. Nærmet seg vinneren, men kunne ikke utfordre helt om seieren. AYLAR bra, gikk helt til mål og klarte siste trippel. ROYAL HILL fint fremme, hadde ikke så mye å by på. Formen er nok litt fraværende nå.

 

*