Timely Jazz klar for Derby i Dubai

Skrevet av Liv Kristiansen,  08.03.2010
Artikkelbilde
Frozen Power vinner foran Timely Jazz. Foto:Morten Reinert

Etter et fantastisk løp på fredag der Stall Zuccinis nyinnkjøpte Timely Jazz endte på andreplass er han nå klar for start i UAE Derby.

 

Les mer her

 

Se bilder Morten Reinert tok i Dubai forrige uke her

Som første norsktrente hest er nå Timely Jazz klar for start på den store World Cup dagen lørdag 27. mars i Dubai. Det var 170 hester fra 16 land som ble anmeldt til  United Arab Emirates Derby som rides over 1900 meter og med 12 millioner norske kroner i premieseum. Arrangøren plukker ut de 14 hestene som får starte i løpet og Timely Jazz kvalifiserte seg etter et strålende løp på samme banen fredag 5. mars. Da ledet han fra start og kun ble tatt igjen av storfavoritten Frozen Power som eies av av HRH Sheik Hamdan al Maktoum i Dubai.

 

Trener av Timely Jazz er Niels Petersen på Øvrevoll og hesten blir ridd av svenske Per-Anders Gråberg som også skal være Petersens førstejockey 2010 i Skandinavia.

 

The Dubai World Cup ble arrangert for første gang i 1996 og klarer hvert år å samle de beste hestene fra hele verden. Det er det mest pengestinne løpet i verden med US$10 millioner i premiesum!

 

I år har de bygget en helt ny bane som ble innviet i midten av januar. Meydan Racecourse har en fantastisk tribune som i tillegg til publikumsfasiliteter for 60.000 tilskuere, også inkluderer et luksus hotell, en IMAX kinosal og en rekke topp restauranter.

 

Konkurransen for å komme med i løp på denne store dagen er knallhard. Det skal  deles ut hele US$ 26.25 millioner i premier fordelt på syv løp.  

Men nå er en norsk hest klar til start. Trener Niels Petersen kjøpte denne hingsten ved årsskiftet i England og den eies av Stall Zuccini. Bak dette stallnavnet finner vi Wibecke Nagell-Erichsen, som har vært en trofast og heldig hesteeier i flere år. Men dette er nok den beste hesten hun har eiet så langt.

 

Se løpet til Timely Jazz 5. mars her.

 

Også svenske Calrissian gikk et fint løp på fredag, se løpet her.

 

 

Meydan Racecourse

 

Dubai World Cup

 

Billetter til World Cup dagen, Arabian Night etc må kjøpes på nettet:

http://book.dubairacingclub.com/dubai-world-cup/

 

http://dubairacingclub.com/dubai-world-cup/events/arabian-nights

 

http://dubairacingclub.com/dubai-world-cup/events/breakfast-stars