Raskt ritt av Rapponghi

06.05.2010
Artikkelbilde
Rapponghi

Rapponghi hadde banerekorden på 1600 meter. Likevel var det en liten overraskelse for mange da han holdt unna i et tøft milerfelt torsdag. Av de øvrige vinnerne må vi trekke frem ærlige Ticmotor og Dubai Samurai, samt lovende Galla Placidia og Dancing Party. Blant de tobente gleder vi oss over Madeleine Haugland som tok en flott dobbel samt en annen på tre forsøk.

Jeg sa til Per-Anders (Gråberg) at han ikke skulle bli med på rushet hvis farten var for høy. Han brukte hodet og red et perfekt løp på Rapponghi, sa trener Eva Sundbye. Eier var for øvrig sønnen Tinus Luhnenschloss, trolig banens yngste hesteeier. Tinus var for anledningen kledd opp i korrekte eierfarger.

 Aarons Way

Aaron’s Way hadde en fin oppgave i kveldens første løp for amatører og lærlinger. Det ble da også en sikker seier med Silja Støren som dyktig makker.

Har ridd henne to ganger før med to tredjeplasser som resultat. Nå ble det seier, og det var moro å vinne sesongens første amatørløp. Rir gjerne Aaron’s Way igjen, sa en fornøyd Silja etter den fine seieren.

Galla Placidia 

 

Blant de norskoppdrettede treåringene fikk vi se en meget lovende hoppe. Galla Placidia knuste konkurrentene.

Hun er helsøster til Maria Møy, og jeg tror ikke hun blir noe dårligere enn søsteren. Nå står Forsommerløpet på programmet, og der tror jeg det skal være en hyggelig sjanse, antydet trener Arnfinn Lund.

Ticmotor 

 

Ticmotor tok sesongens andre strake seier, også denne gang sikkert foran halvbroren Ticmosic.

Utrolig ærlig og fin hest, som vi nok kommer til å beholde på sprint. Har ikke noen bestemt oppgave til ham nå, så vi får lete litt i proposisjonene før vi finner et løp som passer, mente trener Jacob Hveding Fretheim.

Dubai Samurai 

 

Dubai Samurai avsluttet fjoråret med to seire. I årsdebuten ble det like godt den tredje strake.

Han har vært så bra i trening, at jeg var optimist. Det tok litt tid med Dubai Samurai, men nå har det løsnet, og vi skal få skikkelig mye moro med ham, sa trener Wera Torgersen. Jockey Trond Jørgensen, for lengst over de 50, har for øvrig trent mer enn på lenge i vinter og leverte et flott ritt på vinneren.

Desert Fuse 

 

Det er en stund mellom seirene for Desert Fuse. Nå klaffet opplegget perfekt, og Madeleine Haugland kunne juble over kveldens andre seier.

Jeg smøg med, og han kjentes veldig fin ut rundt siste sving. Derfor møtte jeg oppløpet med optimisme, sa Madeleine, som rir stadig bedre.

 

En populær seier fikk vi da Reaching Nirvana og ”Jack” tok seg av V5-finalen.

En veldig ærlig hest, og det er tydelig at mange unte oss denne seieren, sa en fornøyd trener Zoltan Benedek. Seieren var for øvrig den første til inderen Umesh Kumar, i Øvrevoll-kretser kun omtalt som Jack.

Dancing Party 

 

Dancing Party avsluttet kvelden med en suveren seier i maidenløpet.

Hun er nok en av de bedre treårshoppene i årgangen. 1000 Guineas og Breeders er hovedoppgavene for henne, berettet trener Wido Neuroth.

 

AARON’S WAY raskt til tet. Dro unna i overlegen stil. Ble litt stivere på slutten, men holdt likevel unna til sikker seier. BIT NOBLE tredje, avanserte opp på annen. Nærmet seg vinneren, men måtte nøye seg med annen. DECIBEL fjerde i svingen. Avsluttet bra og knep siste trippel. FLY AWAY og ARCHER’S UP bra med fra start, ga seg en del på oppløpet.

 

GALLA PLACIDIA tidlig fremme. Dro bare fra de øvrige til utklassingsseier. LORD ROSSMO bra med, falt litt tilbake før svingen. Kom fint tilbake og knep annen på streken. HIGH DESIRE fjerde, opp på tredje. Kjempet hardt med annenhesten, men måtte gi tapt på de siste meterne. SUPERFINE fint med til ut på oppløpet, ga seg en del.

 

TICMOTOR tidlig i tet. Holdt greit unna til kontrollert seier. TICMOSIC fjerde, avanserte opp til annen. Forsvarte plassen greit. Bra avslutning til tredje av ROYAL HILL, mens GIFTED LASS ga seg fra annen posisjon.

 

DUBAI SAMURAI fjerde, avsluttet etter hvert en klynge på fem hester. Spurtet flott til sikker seier. BELUGA femte, avsluttet godt sammen med vinneren. UNTIL JUNE med sterk spurt fra de bakre rekker til tredje. ONKEL BLAA og MEDALLIC førte an, begge ga seg noe. PILGRIM så ut til å overta, ble klemt tidlig på oppløpet. ARTISTIC LIGHT helt fremme i siste sving, ga seg også.

 

DESERT FUSE avventende et stykke bak. Dukket opp innvendig tidlig på oppløpet til en overraskende og imponerende seier. BETWEEN FRIENDS femte, tredje i siste sving. Tok seg forbi lederne, men kunne ikke svare opp vinneren. FRITZ ZAID også avventende, frem før siste sving til annen. Holdt farten bra til tredje. Trioen FENDI, SOFT PEARL og IRISH LAD førte an, men alle ble slitne på slutten.

 

RAPPONGHI flott plassert som tredje. Til tet da de to ledende hestene ga seg. Holdt siden unna med klar margin. ARCHIVED var ikke med på åpningsrushet. Avsluttet meget bra til annen. HOT MARTA annen, foran det meste av veien. Får fullt godkjent for tredje. Bra avslutning også av YORKSHIRE LAD, passes på gress. GOLDEN POOL ruste av gårde i front, ga seg før siste sving.

 

REACHING NIRVANA fjerde, opp på annen. Litt tilbake før siste sving, men var raskt tilbake i tetbildet. Holdt unna, selv om det ble litt tyngre siste 100. CARIUS sist fra start. Avanserte rolig fremover og spurtet flott til annen. WATTAN holdt fint fra tet til tredje, virker å være på vei tilbake. BONNE GENI annen, falt litt tilbake.

 

DANCING PARTY tet hele veien, vant såre enkelt. CROMSPRING tredje, fjerde i siste sving. Avsluttet meget godt til annen. HONEY BEE fint med hele veien, sikret siste trippelplass. MAGNIFICENCE dro av gårde med vinneren, måtte gi seg på oppløpet. God avslutning av FLYING PARTY.