13 er intet ulykkestall

Skrevet av Birger Christensen,  20.05.2010
Artikkelbilde
Half Pint Bill vant Øvrevoll Mile Cup for tredje gang

En sak er sikkert, 13 er ikke ulykkestallet til Half Pint Bill. For tredje gang vant den flotte hesten Øvrevoll Mile Cup. I 2007 var startnummeret 13, i fjor det samme, og nå fikk han tildelt det samme nummeret for tredje gang. Sterkt ridd av Rafael Schistl ble det en sikker seier etter samme opplegg som i fjor. Løp søndag og torsdag er tydeligvis passende for denne jernhesten.

Han gikk bra til annen i Gøteborg søndag, og jeg hadde god tro på seier, berettet trener Dennis Persson. Da han kom så fint til, ble det ganske greit til slutt.

I fjor startet Half Pint Bill i Walter Nilsens Minneløp fire dager før Øvrevoll Mile Cup. Neste år husker vi kanskje enda bedre at denne oppskriften er seiersgivende. I hvert fall hvis han får startnummer 13.

 Distant Beat

I Forsommerløpet fikk vi se tre bra hopper. Aller best var Distant Beat, som slo Desert Rose i en jevn finish. I sitt livs andre start spurtet Distant Beat til seier, og hun er ennå ubeseiret.

En flott hoppe, som bør klare 1600 meter greit. Dette var en fin test foran 1000 Guineas om en måned, og det går mot start der for henne, kunne Wido Neuroth berette. Honnør også til årsdebuterende Desert Rose, mens favoritten Galla Placidia var litt uheldig i starten.

Reaching Nirvana

 

Første hest til tre seire på Øvrevoll i år ble Reaching Nirvana. Sissel Tangen red et fint løp på ryggen til vinneren.

Kjempegøy, men selvsagt også litt press å ri storfavoritten, fortalte Sissel om hesten som nå kommer til å ta en pause.

Reaching Nirvana liker ikke varme, så nå blir det trolig pause til høsten, fortalte trener Zoltan Benedek, som ikke ventet lenge på et nytt besøk i vinnerpaddocken. Det ordnet Zaphir en halvtime senere.

En fin type, som det skal bli spennende å følge utover i sesongen. Vi har meldt i Derby, men om han ikke står 2400 meter, satser vi på Derby Milen, berettet Zoltan.

Zaphir

 

Female Spring hadde kun to starter i karrieren fra i fjor, begge i knallhardt selskap. Mot litt svakere motstand ble det nå den første seieren til stor glede for The Female Club.

Dette var skikkelig moro. Nå gleder vi oss til de nærmeste ukene, hvor både Diana (svensk 1000 Guineas) og vårt eget 1000 Guineas er i planene, berettet trener Cathrine Erichsen.

Female Spring 

 

Nå har det løsnet for Decibel. Hun har hatt sine problemer i startboks og i svingen, men nå gikk alt etter planen. Har plukket ut en 900 meter på gresset, kanskje blir det en start til før det, berettet en glad trener og eier, Ellen Brandstorp.

Decibel 

 

Den siste vinneren på den flotte maikvelden ble Medallic. I en tett strid holdt han unnafor Topper.

Dette er en fin hest, som har en viss kapasitet. Han liker gress, så nå kommer hans årstid, uttalte trener Annike Bye Nunez.

Medallic 

 

REACHING NIRVANA fint med som annen. Lå utvendig og gikk til front da lederen ga seg. Holdt sikkert unna til klar seier. EMPEROR fjerde, fint frem innvendig. Holdt annen med grei margin. SEND AN INVITATION et stykke bak. Avanserte mot siste sving og tok en sikker tredje. GAMEBOY tet, ned på annen. Kunne ikke holde stillingen helt på oppløpet.

 

ZAPHIR tidlig fremme. Gikk litt ut i banen på oppløpet, holdt unna til knepen seier. AGENT BOO tredje, gikk innvendig og var ikke mye slått. Fin tredje til VICTORIAN ART etter å ha vært fint med hele veien.

 

FEMALE SPRING tredje, med i en tett tetklynge hele veien. Kjempet en knallhard kamp helt til streken til knepen seier. MONTGOMERY teet, foran hele veien. Ga seg ikke før på siste galoppsteget. BIG MASTER femte, avanserte fremover og var ikke mye slått. MOON CITY fint med, mens GALATAZARAY misset starten helt.

 

DECIBEL fint med fremme. Taklet svingen flott denne gangen ogfikk tidlig grepet på oppløpet. Holdt unna til sikker seier. BIT NOBLE fjerde, spurtet bra til annen. LUCKY FLIGHT tet, holdt greit til tredje. OVATION brukbart med frem til svingen.

 

DISTANT BEAT fjerde, aldri langt unna. Satte inn spurten midt i banen og nådde frem i tide. DESERT ROSE tidlig i front. Kjempet strålende og tapte med æren i behold. GALLA PLACIDIA var ikke helt heldig i starten, men kom fint til etterpå. Kunne ikke matche de to beste helt.  HIGH DESIRE på det jevne til fjerde.

 

HALF PINT BILL femte, nærmet seg rømlingene. Teten før overgangen, holdt sikkert unna HEUREUX litt lenge tilbake. Spurtet meget bra til annen. CONSTABLE COUNTRY fint, holdt tempoet godt oppe til tredje. Bra med tanke på den lange pausen. GOLDEN POOL og THE ONE AND ONLY dro opp et voldsomt tempo, det kunne ikke holde helt inn. Fin avslutning av BELLO SECONDO til fjerde.

 

MEDALLIC lot de andre gjøre jobben i front. Kom frem ved veien og avgjorde med liten margin. Også TOPPER ventet til oppløpet med å gjøre seg gjeldende. ”Gamlingen” spurtet flott og var meget knapt slått. ITHICA annen, holdt seg fremme, med i striden om seieren til 50 meter gjensto. Mistet tredjeplassen på grunn av sjenering, den plassen gikk i stedet til HARMONY HALL. WOOD TOP og NAJA fremme, mens GREAT GAMBO overtok tidlig på oppløpet. Alle hadde imidlertid gjort sitt da finishen nærmet seg.