Vidåpen Øvrevoll Mile Cup

13.05.2010
Artikkelbilde
Feltet i Øvrevoll Mile Cup 2009

Øvrevoll Mile Cup er et populært løp for de hestene som befinner seg rett under den ypperste eliten. Kampen om å komme med i feltet er knallhard, for her er det mer penger å kjempe om enn disse normalt har. De 15 som er kvalifisert, vil ganske sikkert levere et spennende og severdig løp. Det pleier å være jevnt, slik det var i fjor da Half Pint Bill spurtet som en demon og knep seieren på streken. Da var det mindre enn fem lengder ned til niendehesten i mål, slik vi ønsker at galoppløp skal være.

Half Pint Bill hadde for øvrig startnummer 13 i fjor som i år, sa det ser ikke ut til å være noe ulykkestall for hesten.

Kun tre ganger siden vi gikk i nytt millenium, har vinneren gitt under ni i vinnerodds. Det kan fort skje igjen at det blir god utbetaling i de forskjellige spilleformer også i år.

 

De norskoppdrettede treåringene løper også om store penger. Vi ble meget imponert over Galla Placidia, da hun stormet fra konkurrentene i årsdebuten. Gress som underlag tror vi ikke gjør bildet annerledes, og hun bør bli favoritt. Distant Beat er selvsagt svært interessant med lett seier i debuten i fjor før det ble trøbbel. Vi tror Lord Rossmo og High Desire kan være de nærmeste i trippelbildet.

I jakten på en banker til V5-spillet, endte vi denne gang opp uten alenestrek. Det er flere krevende avdelinger, og særlig kan det bli tøft mot slutten av V5. Vi tror det er lurt å gå tynt i Forsommerløpet, ellers tyder mye på en brukbar utbetaling. Lykke til.