Knallgod Go Go Gadget

Skrevet av Birger Christensen,  27.05.2010
Artikkelbilde
Go Go Gadget

I sitt livs første løp viste Go Go Gadget at det kan bli en hest å regne med i treårssesongen. Da de fleste regnet med at favoritten Saddle the Storm ville ta en sikker seier, ga debutanten aldri opp. Belønningen kom på målstreken, da Per-Anders Gråberg etter et sterkt ritt kunne juble for seier.

En flott debut. Eierne har vært tålmodige, og det får de igjen for nå. Han står fortsatt i 2000 Guineas, og hvis alt er bra de nærmeste dagene, er det vel ikke umulig at han kommer ut der, sa en meget fornøyd trener Niels Petersen.

Nosferatu har vært en problemhest helt siden vi fikk ham i fjor. Nå kunne vi endelig få se at han er god til å galoppere, og det var deilig, sa trener Jens Erik Lindstøl etter seieren i V5-2.

Vi har måttet bruke kiropraktor på ham stadig vekk, og i tillegg har jeg hatt veldig god hjelp av John Fortune. Målet fremover blir Michelets Minneløp, trolig blir det en start til før den tid, fortalte Jens Erik.

Nosferatu

 

Den vakre mai-kvelden ble innledet med et amatørløp, hvor Fendi sikret seg livets første seier. Rytter Maria Thorsen har ikke vært å se på hesteryggen i løp på en stund.

Jeg red to løp i 2007 og rir litt i trening for Niels Petersen, men ellers har jeg full jobb utenfor miljøet. Men det er dette som er min passion, og dette var utrolig gøy, sa Maria.

Fendi

 

Onkel Blaa er et godt eksempel på at hester kan vare en stund om de blir tatt godt vare på. Høsten 2002, da han var tre år, tok Onkel Blaa seks strake seire uten å ha tjent en krone på forhånd. Nå er han 11 år, og torsdag ble seier nummer 19 bokført.

Han har en herlig vinnervilje. De andre presset på oss, så jeg var ikke sikker på hvordan det ville gå. Men det holdt heldigvis hele veien, sa en glad seiersjockey Madeleine Haugland.

Er han så pigg som nå, går han løp til han blir 15, la en like fornøyd trener Lisette Olai-Olssen til.

Onkel Blaa 

 

Enmore viste fin form på 17. mai og bekreftet formen med en fin seier nå.

En ærlig liten hest som gjør sitt beste. Forrige gang kom vi litt for tidlig i front, nå klaffet det bedre, berettet jockey Espen Ski på vinneren.

Enmore 

Theoderich har litt å slekte på som bror til Tertullus. Det er et stykke igjen, men torsdagens seier var et steg i riktig retning.

Han viste fine fighteregenskaper, og det tar vi med oss. Dessuten føler jeg meg sikker på at han står en del lenger distanse, kanskje kan Michelets Minneløp være noe å satse på, vurderte en ryggplaget Rune Haugen.

Theoderic 

 

Livigno var meget god som toåring og startet også treårssesongen flott. Så ble det en del skjær i sjøen.

Dette var moro for Livigno etter mye stang-ut i fjor. Han er en typisk gresshest, og jeg tror det kan bli en del moro fremover. Det kan muligens bli start på Täby om en drøy uke, men vi får se an litt, vurderte trener Cathrine Witsø Slettemark.

Livigno

 

FENDI fremme hele veien. Overtok alene ut på oppløpet, hadde siden full kontroll. SEND AN INVITATION fjerde, annen ut på oppløpet. Holdt plassen helt til mål. EMPEROR tet, etter hvert ned på tredje. Hadde små problemer med å sikre siste trippelplass. GAMEBOY tok tet fra start, men drøye svinger ble for kostbart.

 

GO GO GADGET treg ut av boksene, men fint frem innvendig. Kom frem til lederen, og i en herlig duell nedkjempet han favoritten. SADDLE THE STORM annen, overtok da lederen fikk problemer. Klarte aldri å riste av seg vinneren. Fin spurt til tredje av CALIENTE, mens ledende PARBOLD HILL fikk problemer da jockeyen mistet stigbøylene.

 

ONKEL BLAA tidlig i tet. Fikk litt press, men klarte å holde seg foran. Svarte opp alt og alle, og 11-åringen tok karrierens seier nummer 19. Sterkt. DESERT FUSE innledet forsiktig, nærmet seg de øvrige mot siste sving. Var nesten oppe på siden av vinneren, men kom aldri forbi. HEAD ABOVE CLOUDS lå flott til bak tetduoen. Satte inn angrepet tidlig på oppløpet, men det ble ikke den helt store spruten over angrepet. TOM FIX fremme hos lederen, kunne aldri få noe overtak. Ga seg en del på slutten.

 

NOSFERATU fremme hele veien. Kjempet flott og tok en ganske sikker seier. RUNNER RUNNER også med i kvartetten som fikk et stort forsprang. Holdt meget bra til annen. WHAT BUDGET i baktroppen til ut på oppløpet. Flott avslutning og knep tredje på målstreken. ARTIE BUCCO med fremme, holdt stand til 200 meter igjen. DUBAI SAMURAI også bra med, ikke langt fra siste trippel.

 

ENMORE aldri langt unna der det skjedde. Gikk frem midt på oppløpet til knepen, men relativt sikker seier. HAKUNA MATATA sen ut av boksene, gikk raskt frem til tethestene. Falt litt tilbake, men kom flott igjen til annen. LILI MARLEEN avventet litt til å begynne med, spurtet flott og knep tredje. PANNACOTTA styrte det hele til å begynne med, hadde gjort sitt midt på oppløpet.

 

THEODERICH med i en tettrio som fikk et temmelig klart forsprang. Ble utfordret, men fightet seg til en knepen seier. IMPERIAL SKYLIGHT også med i den nevnte trioen, ga vinneren tøff kamp helt til målstreken. Ser ut til å bli et fint tilskudd. CHIEF ERIC den tredje der fremme. Tet i svingen og fikk flere lengder tidlig på oppløpet. Galoppen ble litt kort, men det holdt til en fin tredje. De øvrige var ikke i seiersbildet.

 

LIVIGNO rett til tet. Holdt et høyt tempo og slapp ingen innpå seg. ROSIE SAYS NO fjerde i svingen, avsluttet meget bra til annen. DIAMONDSANDPEARLS tredje i svingen, holdt plassen oppløpet ned. Fin avslutning av AGENT BOO, mens SOLAN var annen til et stykke inn i oppløpet. Holdt slett ikke dårlig.