Har du bankeren, Rune?

Skrevet av Birger Christensen,  03.05.2010
Artikkelbilde
Pilgrim kan ta seier nr 3

Jeg har ikke studert motstanden så grundig, men den som skal slå Pilgrim, må gjøre et toppløp. Han er i hvert fall ikke dårligere enn sist, og jeg har helt klart tro på ham torsdag. Jeg forstår de spillerne som bruker Pilgrim som banker, selv om det helt sikkert er konkurrenter som vil være forbedret, beretter Rune Haugen.

Sesongåpningen for mine hester har vært veldig fin i år, og jeg var meget godt fornøyd med tre annenplasser på Klampenborg lørdag. Lady Morgana og Tertullus var jeg veldig tilfreds med, kanskje synes jeg Theoderich burde ha vunnet, til tross for et litt knotete løp underveis.

I tillegg til Pilgrim har du en spennende nykommer til start i maidenløpet. Hva kan du si om Magnificence?

En fin type, som absolutt bør hevde seg i dette selskapet. Bør i det minste være på trippel, kan vinne om ikke noen av de ferske motstanderne er noe utenom det vanlige. Magnificence er nok ingen topphest, men vil helt sikkert gjøre nytte for seg. Gress og lenger distanse vil sikkert være til hennes fordel, avrunder Rune.

Gode milere i V5-4 og bra sprintere i V5-1 er de beste sportslige løpene torsdag. Milerløpet blir veldig spesielt og er svært vanskelig å lese på forhånd. Over halve feltet består av hester som liker seg langt fremme i feltet, aller helst i tet. Det kan fort bli et opplegg hvor det går i et for høyt tempo underveis, i så fall kan det bli sceneskifte på oppløpet. Det er imidlertid ikke alltid det blir slik man tror, noen satser sikkert på at andre gjør grovarbeidet i front. Vi velger å gardere fullt ut og gleder oss til å følge løpet fra sidelinjen.

Spillemessig virker dette mer vrient enn sist. Neppe noen kassautbetaling på gang, men vi blir langt fra overrasket om V5 gir en femsifret utbetaling.

Da er det bare å ønske vel møtt til årets første mai-kveld på Øvrevoll. Vi går nå inn i en hektisk periode med storløp på Jägersro tirsdag 11. mai, deretter løp torsdag-mandag-torsdag på Øvrevoll. Mandagen er selveste 17. mai. Mange flotte løp, sesongåpning på gressbanen og aktiviteter for store og små, det er bare å sette av nasjonaldagen på Øvrevoll-kalenderen.