Cathrines store dag

01.05.2010
Artikkelbilde
Palermo. Foto Burt Seeger

Lørdag startet Cathrine Erichsen to av sine beste hester i Klampenborg. Fasiten ble strålende, med seier både til Buckham og nykommeren Palermo. Begge vinnerne ble ridd av Lennart Hammer-Hansen.

Buckham, som på fem starter i fjor tok fire seire og en annen, var suveren i årsdebuten. Gode Lady Morgana, ridd av Espen Ski og i trening hos Rune Haugen, måtte nøye seg med annen i det sterkt desimerte feltet (kun tre av seks hester kom til start).

Vi var ute etter å teste banen med Buckham, og vi fikk alle de svarene vi var ute etter. Lennart følte at han galopperte lett på en bane som var både løs og tung, og han trodde ikke distansen skulle være noe problem. Nå blir det Lyches Minneløp og Dansk Derby om alt går etter planen.

Palermo støtte på skarp motstand i Listed-løpet Dansk Jockey Club Cup. Sammen med Tertullus sørget han for dobbelt norsk, med gode Alpacco på tredje.

Har hatt Palermo et par måneder. Var kun en gang ute av trippelen i Tyskland i fjor, og den statistikken ville jeg gjerne forlenge. Det var morsomt å se ham fungere, og særlig at han fikset den dårlige banen. Neste start blir trolig Stockholm Stora om en måned. Da er det muligens enda tøffere selskap, men da er forhåpentligvis også Palermo enda bedre, avrunder en godt fornøyd trener.

Seirene var verdt henholdsvis 20 000 og 75 000 danske kroner. Et godt sprintløp gikk uten norsk deltakelse. Der vant Sydney, fjorårets overraskende vinner av Klaveness’ Minneløp.

 

Finn resultatlistene her 

 

Tredje på Täby

Merete Rønås hadde starterklært tre hester på Täby søndag. Desert Rally ble strøket, og av de to startende ble det en tredjeplass på Lili Marleen. Pas de Deux vant, og Lili Marleen var slått med litt over to lengder. Diamondsandpearls endte uplassert, men var kun slått med tre drøye lengder av vinneren Indian Flyer. Dina Danekilde var tilbake på hesteryggen og red de to hestene til Merete.

 

Fredrik Johansson skadet

Ikke før han var tilbake i sadelen etter skulderskade skjedde det i gjen. På Klampenborg red Fredrik Perks for Chess Racing i Dansk Jockey Club Cup. Hesten snublet idet starten gikk og Fredrik gikk i bakken. Han ble liggende en stund før han ble kjørt til sykehus hvor han fortsatt ligger til undersøkelse. Han har klaget over smerter i ryggen. Vi får håpe det går bra med Fredrik og ønsker han rask bedring.

 

 

Omplassering i 1000 Guineas

Jacqueline Quest (IRE) var først over mål i 1000 Guineas på Newmarket søndag men ble kort tid etter løpet flyttet ned til annenplass pga grov sjenering. Seieren gikk derfor til franske Special Duty som var favoritt i løpet. Jaqueline Quest ville ha gitt 66 ganger pengene i vinnerspillet.