Fantastisk av Ferrozzo

Skrevet av Birger Christensen,  03.06.2010
Artikkelbilde
Ferrozzo

Vi har gledet oss i mange sesonger over Firello fra Wera Torgersens stall. Nå er arvtageren klar. Helbroren Ferrozzo imponerte alle i Eyvind Lyches Minneløp. I karrierens tredje start slo han en så god hest som Buckham.

Jeg har sagt det før, at her er det mye som likner på Firello. Da han svarte opp Buckham 200 meter fra mål, fikk jeg en god følelse, sa evigunge Trond Jørgensen.

Dette var utrolig gøy. Firello gikk til formtall 93, og jeg føler meg sikker på at Ferozzo i hvert fall kommer til å gå et stykke over 80, sa en glad trener.

Vi har meldt i Skandinavisk Mesterskap, han står fortsatt i Derby og er også med i Breeders, sa Wera. Det kan bli mye moro fremover med Ferrozzo.

Yorkshire Lad

 

Yorkshire Lad var favoritt i Norsk Forening for Fullblodsavl Løp. Det gikk som i fjor, da Fretheim-hesten seiret. Og ikke nok med det, Royal Hill sørget for en dobbel til stallen.

Han var kjempegod sist etter et uheldig løp til tredje. Derfor hadde jeg god tro på at Yorkshire Lad skulle være med i toppen denne gang. Han har et fint løp på gresset om et par uker. Det er bare å starte nå som han er i fin orden, sa trener Jacob Fretheim. Han var også godt fornøyd med Royal Hill, som kom på trippel for 46. gang i karrieren. Derimot var løpet en bekreftelse på at stallens tredje deltaker, Ticmotor, nok er betydelig bedre på sandbanen.

 

Bank Of Burden 

Bank of Burden gjorde årsdebut i et godt treårsløp. Men han sto fint til i løpet, og rapportene var positive. Det endte da også med en meget sikker seier.

Det ble en litt tuklete sesong i fjor, selv om han gikk godt i kriteriet. Han ble kastrert i vinter, og jeg er veldig spent på Bank of Burden. Svensk Derby, senere også Norsk Derby, kan være aktuelt, opplyste en fornøyd trener Niels Petersen

Archived 

 

Archived vant et flott løp for gode milere. Han tok tre strake seire på denne tiden i fjor, og i en tett finish klarte han nå å få nesen først. Først var det snakk om ny banerekord, men det viste seg ikke å stemme.

Det var årets første både for meg og Archived. Det er godt å komme i gang, og på det formtallet han har nå, bør han kunne være med i toppen, mente trener Are Hyldmo.

Lagoa Do Pau 

 

Amatørløpet som innledet kvelden, ble en fin triumf for trener Lone Bager. Hennes duo Lagoa do Pau og Archer’s Up sikret en fin dobbel. På vinneren satt Victoria Allers.

Jeg trodde det skulle bli tøffere oppunder mål, men hun vant egentlig ganske greit. En kjempefin hest å ri, mente Victoria, som nå er på annenplass etter Sissel Tangen i Øvrevoll Hestesport Cup.

 

Cavorting

Vi liker fartsfylte sprintløp, og torsdagens 900 meter var intet unntak. Cavorting ble slått av Light the Fire på 17. mai i en supersprint, nå ble det revansj. Dina Danekilde red vinneren for første gang, og det ble suksess direkte.

 

Pecoiquen 

Pecoiquen er blitt omskolert til sprinter. Det ser ut til å ha slått positivt ut, for etter en knallspurt ble det seier. Trond Jørgensen, som også vant med Ferrozzo, ble kveldens dobbeltvinner. De gamle er eldst også innen galoppen.

Har ikke hatt Zen Cat så lenge på stallen. Det ble litt problemer etter den forrige starten, men nå var det i orden. Han kan nok gå litt lenger løp enn han gjorde nå, vurderte trener Hallvard Soma.

Zen Cat

LAGOA DO PAU fjerde, avanserte videre frem mot teten. Holdt sikkert unna siste 100. ARCHER’S UP nokså langt bak. Måtte jobbe med å finne en luke, spurtet bra da den kom. Relativt sikker annen. ORO tidlig i front. Holdt farten godkjent til tredje. OVATION fint fremme hele veien, ikke langt fra siste trippelplass. BIG ANT fint med til oppløpet, holdt brukbart.

 

YORKSHIRE LAD femte, ventet til 200 meter fra mål med å sette inn støtet. Vant ikke med så mye, men likevel sikkert. ROYAL HILL tet, fint fremme langs railen til fin annen. DESERT ROSE annen, kjempet flott helt til mål og knep tredje. Bra løp også av den andre treåringen GALLA PLACIDIA til fjerde.

 

BANK OF BURDEN tredje, opp på siden av de to ledende tidlig på oppløpet. Tok teten før veien og forsvant til suveren seier. TIGER FOR TWO fjerde, men hadde et stykke frem. Avsluttet veldig bra og tok en sikker annen. ZAPHIR raskt fremme i tet, ned på annen. Holdt farten fint og klarte tredje. FEMALE SPRING med fremme, tapte nok noe da hun måtte bytte spor.

 

FERROZZO dro av gårde i et godt tempo. Ble angrepet, men svarte heltemodig opp til nokså sikker seier. Imponerende i livets tredje start. BUCKHAM tredje, opp på annen. Gikk frem til lederen, men kunne aldri koble noe grep. DISTANT BEAT innledet forsiktig, etter hvert opp på fjerde. Spurtet greit, men hadde aldri sjanse mot de to beste. LADY MORGANA sikret fjerde på behørig avstand av de fremste.

 

CAVORTING startet bra, men var på det meste et par lengder bak teten. Kom fint tilbake og knep seieren i en forrykende finish. RAPPONGHI var ikke rask nok til å følge de aller fremste fra start. Kom i stedet med en sterk finish og var ytterst knepent slått. LIGHT THE FIRE rask av gårde. Fikk et forsprang og så ut til å gå mot seier, men det buttet siste 50.

 

Et fartsfylt og herlig løp for hestene helt oppunder eliten. ARCHIVED lot tethestene løpe fra seg. Kom i stedet med en fin avslutning, som holdt til en knepen seier. Heller ikke LAZY LORD var med til å begynne med. Kom ute ved gjerdet og var kun ytterst knepent slått. TUMACO dro opp tempoet og holdt farten flott helt til mål, lite slått som tredje. PRINCE FASLIYEV, EGON og WORKING CLASS HERO med i fremre rekke, alle hadde gjort sitt midt på oppløpet.

 

PECOIQUEN i baktroppen. Kom med en voldsom spurt og rakk frem til seier. DELILY heller ikke blant de raskeste av gårde. Så ut som en vinner kort før mål, men kunne ikke svare opp vinneren da han kom. FIREFOX med som tredje, overtok rett før oppløpet. En dårlig sving ødela en del, men det ble likevel tredje. MAC DALIA, ARAGORN og AYLAR med lenge, men de siste 200 ble litt for tøffe.

 

ZEN CAT avventet til godt inne på oppløpet. Spurtet flott og tok karrierens første seier. INDIAN PACIFIC midt i feltet, fjerde i siste sving. Gikk helt inn i mål til sikker annen. COOL MATCH fikk overta teten på bortre langside. Fikk ikke fred og får godkjent som tredje. ENMORE tredje, hadde ikke noe ekstra å sette inn. SWEDISH PRINCESS ledet til midt på siste bortre.