Entangle og Espen i fokus

17.06.2010
Artikkelbilde
Entangle var suveren

Entangle var feltets eneste hoppe i Ecology Polar Mile Cup. Hun fullstendig lekte med motstanderne og viste at hun er på et nivå som vi sjelden ser på Øvrevoll. Lennart Hammer-Hansen beskrev godt hvordan det var å sitte på ryggen av den suverene vinneren.

Det var ikke så mye til jobb, det dreide seg mest om å få henne til å slappe av underveis. Det er dette racing dreier seg om, å få ri en slik hest er rett og slett en helt utrolig opplevelse, fortalte Lennart.

En veldig spesiell hest. Det koster henne ingenting å galoppere, hun gjør alt så utrolig enkelt. Nå er det Klaveness’ Minneløp som er neste oppgave, og så kommer hun nok ut på Derbydagen, berettet trener Arnfinn Lund. Om alt står bra til, betyr nok det Marit Sveaas’ Minneløp, og der blir hun neppe lett å slå.

Espen hadde en strålende dag

Det andre navnet i fokus på Øvrevoll torsdag var Espen Ski. En strålende trippel med Steve’s Champs seier som det desiderte høydepunktet. Tet fra start til mål var oppskriften, og han holdt unna for Hansinger, som også imponerte. Før kvelden hadde Espen 297 seire på banen, etter at Steve’s Champ hadde vunnet, hadde han nådd 300.

Steve's Champ 

 

Kult med jubileum, sa seiersjockeyen, som nå er nummer 10 på Øvrevoll gjennom alle tider. Om tre år er han med samme appetitt nummer seks.

For Rune Haugen, som også hadde en strålende kveld, var også seieren med Steve’s Champ spesiell.

Han har gått løp i ni land for meg, det er neppe mange som kan vise til noe liknende. Han er ti år, men skal få løpe så lenge han synes det er gøy, sa Rune.

Big Master 

 

Big Master hadde vært fem ganger på trippel før torsdag, men aldri vunnet. Nå ble det besøk i vinnerpaddocken.

Har stått litt høyt i formtall. Nå hadde han et fint løp, og da ble det suksess. Er fortsatt ikke helt sikker, men tror kanskje at han er best på distanser rundt 2000 meter, mente Rune. Skoger-treneren var for øvrig ikke sen om å doble seiersantallet. Samme eier (Roar Hoel) og samme jockey (Espen Ski) kunne glede seg over at nykommer Merseyside Star så ut til å bli et fint tilskudd.

Merseyside Star 

Det gikk litt hit og dit, men Espen rir så bra for tiden, at det er en fryd, la Rune til.

Cool Match

Amatørløpet ble en sikker seier for Cool Match, som dermed tok sesongens tredje seier.

Jeg måtte jobbe for seieren, men det ble greit på slutten, sa Kevin Parkin.

Dette var veldig gøy, ikke minst for Kevin. Sporten er avhengig av dyktige folk på stallene, så dette var fortjent, supplerte trener Cathrine Erichsen.

Desert Rally

Desert Rally tok årets tredje seier på fire forsøk. Kun i et løp på Täby, hvor han sto knallhardt til, ble det nederlag. Men også da gikk han flott.

Vet ikke helt hva jeg skal si. Dette er et lite eventyr, og det ser faktisk ut til å være litt å gå på. Det er noen finaler fremover med fine premier, vi får prøve oss der, berettet trener Merete Rønås.

Den fine løpsdagens siste vinner ble Aaron’s Way. Årets andre seier på Øvrevoll for den skimle hoppa var dermed et faktum.

Aaron's Way

 

COOL MATCH tidlig til tet. Fikk lov til å gå i sitt tempo foran, og da ville han ikke slippe noen forbi seg. TOM FIX fjerde, litt tilbake før siste sving. Kom sterkt på oppløpet til annen. RED DRAGON annen, holdt farten bra og knep tredje. STEEL FANTASY tredje, intet ekstra på slutten.

 

BIG MASTER tet. Ble holdt godt i gang og kunne ta livets første seier. WOODLAND MUSIC femte, avanserte pent fremover. Fin spurt til annen, en sterk livsdebut. DUTCHESS OF BOGSTAD med bak lederen hele veien. Holdt farten fint og tok tredje på det. GET OVER IT bra med til oppløpet, hadde ikke noe ekstra å sette inn.

 

MERSEYSIDE STAR fjerde. Kom frem midt på oppløpet og koblet et lite, men sikkert grep. ED HARDY tet, falt litt tilbake. Avsluttet meget bra til annen etter lang løpspause. BARHAM i baktroppen, spurtet veldig bra og knep tredje. HABENARIA og HAPPY LARRY fint fremme lenge, kunne ikke forsvare seg på slutten.

 

ENTANGLE litt sen ut av boksene, men tapte ikke så mye. La seg på annen ut på oppløpet, avgjorde såre enkelt. En kanon! VOLO CAT innledet pent, sist ut på oppløpet. Spurtet meget bra til sikker annen. Fin spurt fra de bakre rekker av HANDSOME HAWK til tredje. WORKING CLASS HERO dro opp et tøft tempo, kunne ikke holde stilen helt til mål.

 

STEVE’S CHAMP tidlig til tet. Holdt seg foran hele veien og vant ganske sikkert. HANSINGER tredje, kjempet strålende med fire kilo mer enn vinneren. Sikker annen. SMOKEY STORM avsluttet fint og knep tredje, mens EMIL ikke helt klarte å følge opp løpet på Täby, selv om han ikke var mye slått.

 

DESERT RALLY avventet til drøyt 200 meter fra mål. Satte da inn et støt som ga sikker seier. RAPPONGHI annen, holdt seg fremme hele veien til klar annen. Sterk spurt fra baktroppen av EVENING ROSE. YORKSHIRE LAD fikk en litt uheldig start, kom fint tilbake og så skummel ut 200 meter fra mål. Det ebbet litt ut på slutten. ROYAL HILL tet til oppløpet. Bra spurt av HEUREUX.

 

AARON’S WAY raskt til tet. Holdt seg fremme og vant til slutt sikkert. AYLAR også fint med fra start. Kunne ikke nedkjempe vinneren, men holdt de andre greit bak seg. TOTTE bedre med enn vanlig. Avsluttet også bra og tok en fin tredje.