Superhoppe i særklasse

24.06.2010
Artikkelbilde

I år ser det ut til å bli Lund- og Lennart-show. I juni har de herjet med topphoppene Entangle og Symbol of Arch. Torsdag var det sistnevnte som var i aksjon, da hun tok hjem 1000 Guineas og sin andre klassiker på ni dager.

Det ser veldig lyst ut. Til tross for at jeg har hatt mange hopper, tror jeg de to yngste vil havne helt i toppen. Symbol of Arch er en type, som man ikke så ofte får tak i, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Trolig starter hun i et hoppeløp på den svenske Derbydagen, og senere er blant annet Norsk Oaks et mål, uttalte en meget fornøyd trener Arnfinn Lund.

Lennart Hammer-Hansen vinner det ene storløpet etter det andre. Som sist med Entangle var det ikke nødvendig å gå helt i kjelleren.

Frem til oppløpet var det en transportetappe for å roe henne. Da vi gikk 500 meter fra mål, var det over på noen få sekunder. Bare hun klarer å slappe av underveis, tror jeg hun står 2400 meter, oppsummerte den tidligere buss-sjåføren. Dette var nok en enda enklere styring.

Tiger For Two

 

Tiger for Two hadde en fin oppgave i maidenløpet. Det ble da også en sikker seier.

Det er mye fart i ham, så det blir spennende å se om han står Derbydistansen. Han er meldt både i svensk og norsk Derby, fortalte trener Wido Neuroth.

Emperor 

 

Kevin Parkin var enslig hane i kurven da amatørløpet innledet kvelden. Han vant med Cool Match en uke tidligere, nå ble det seier med Emperor. Dermed er Kevin første amatør til to seire i år.

Mikado

 

V5 ble innledet med en skikkelig kupongrensker. Sistevalget Mikado spurtet frenetisk fra de bakre rekker og nådde frem til seier.

Jeg er nok like overrasket som de fleste andre. Men han har sjokkert spillerne tidligere, fortalte deleier Gunnel Håkansson. Hun eide for noen år siden topphesten Equip Hill, som blant annet vant Valley Chapel Memorial på Øvrevoll.

Juvenlini 

Juvenlini hadde 76 kilo å bære i sprintløpet, men det holdt helt til målstreken.

Jeg har ridd hekkeløp og vunnet med 78 kilo, så en kjapp sprint burde ikke være noe problem, berettet Henrik Engblom. Han er eier, trener, jockey og står også for skoingen av Juvenlini, så dette var et solid one man show.

Adios Mi Plata 

Elione Chavez satt på skrellen Mikado i V5-1 og fulgte opp med en ny overraskelse i V5-3. Her var taktikken en annen, da han ledet hver meter på Adios Mi Plata. De som hadde en god dag i totoen torsdag, hadde all mulig grunn til å takke Elione.

Carius 

 

V5 ble avsluttet med en flott spurtseier til Carius, som stormet frem langs railen.

Nå blir det trolig hekkeløp også på ham, selv om han ikke hopper like bra som Romund. Men det kommer seg, sa trener Lise Tandberg.

Selv om den klare bankeren Symbol of Arch innfridde, og i tillegg Juvenlini vant som et førstevalg, ble det over 133 000 for fem rette vinnere på V5.

 

EMPEROR tok det rolig innledningsvis. Kom frem før veien 200 meter fra mål og tok en ganske sikker seier. RAINBOW BARREL hadde lenge en stor ledelse. Så ut til å få problemer da forspranget ble spist opp, men hadde mer på lager. Fin annenplass. BILLSSON fjerde, holdt farten bra og klarte tredje. IRISH LAD og INDIAN DRIVE var nærmest lederen det meste av veien, gikk bare på det jevne til mål.

 

TIGER FOR TWO annen, overtok tidlig på oppløpet. Hadde siden små problemer med å holde de øvrige bak seg. NOBLE KNIGHT midt i feltet, hadde en skarp avslutning og klarte annen på det. ED HARDY tredje, kom opp på annen da lederen stoppet. Ble sliten selv og måtte kjempe for tredje. HARD CANDY ledet lenge. Kunne ikke forsvare seg, men viste likevel fine takter. Bra avslutning fra de bakre rekker av KILLINEY og MAJESTIC SONG.

 

MIKADO lenge i baktroppen. Satte inn en kanonspurt og nådde frem til overraskende seier. VAMP fint med som femte bak lederparet. Spurtet fint langs railen og tok en sterk annenplass. QUINT ESSENTIALS med fremme hele veien, holdt fart og stil til tredje. PIARAS og GIPSY HALL var offensive, men det buttet litt de siste 200.

 

JUVENLINI klart raskest av gårde. Gikk ut til gjerdet og hadde en klar ledelse 200 meter fra mål. Kreftene ebbet imidlertid ut, og det var så vidt båten bar. WATTAN fint av gårde lenger inne i banen. Spurtet meget bra og var ikke mye slått. WELSH DRAGON også bra fremme etter startrushet, holdt unna til tredje.

 

ADIOS MI PLATA til tet på bortre langside. Dro av gårde i et godt tempo, og de øvrige maktet aldri å fange henne. INTRICATE TALENT Hele veien nærmest vinneren. Holdt stilen godt til annen. CALIENTE sjette, etter hvert opp på tredje. Den plasseringen hadde hun også inn i mål. HIGH DESIRE blant de fire fremste, kunne ikke helt forsvare plassen på slutten. Positiv Norges-debut av SWEET BABY JANE til fjerde.

 

SYMBOL OF ARCH galopperte lett som tredje-fjerde. Satte fart tidlig på oppløpet og var helt i særklasse. TEARS GO BY litt sen fra start. Avanserte rolig fremover og spurtet til en sikker annen. WELLNESS femte, opp på tredje etter en fin avslutning. DESERT ROSE, FEMALE SPRING og CAVIAR var tettrio frem til oppløpet, men det hadde nok gått litt fort.

 

CARIUS lenge i baktroppen. Snek seg fremover langs railen og spurtet flott til en fin seier. FLYING FALK i tetbildet hele veien. Så ut til å klare en ny seier, men måtte nøye seg med annen. MIZAR spurtet bra til tredje, mens FIGHTING SPIRIT og PILGRIM ikke klarte å holde på sine posisjoner langt fremme.