Storløp krydrer menyen

Skrevet av Birger Christensen,  14.06.2010
Artikkelbilde
Emil vant Breeders Sprint på Øvrevoll 2007

Torsdag er det to flotte løp som trekker den største oppmerksomheten. Mange av våre beste sprintere og milere setter hverandre stevne, og det er absolutt to løp å se frem i mot.

Ecology Polar Mile Cup er først ute. At Ecology har fått lov til å ha navnet sitt knyttet til løpet, er ikke mer enn rett og rimelig. Han tok tre strake seire for Rune Haugen, og litt senere la han på til triumf nummer fire. Rune er også tittelforsvarer med Tertullus, og vinneren av Stockholm Stora Pris var også meldt til årets løp. Nå blir det i stedet Working Class Hero som må forsvare stallens ære. I utgangspunktet litt hardt ute om ikke blinkersen gir det lille ekstra.

Vår favoritt blir Entangle. Syv seire på ti starter, ofte alene på fotoet, har gitt oss troen på at hun er litt utenom det vanlige. Seieren sist på Täby på ny banerekord var enormt imponerende, og vi gir hoppen full tillit. Svært spente er vi også på å se Handsome Hawk. Har faktisk ikke vunnet siden gevinsten i Svensk Derby for snart et år siden, men dette er utvilsomt en topphest.

Mange av våre beste sprintere møtes i Norsk Jockeyklubs Sprintløp. Både Steve’s Champ (08) og Hansinger (09) har vunnet løpet, og begge er temmelig sikkert med i striden også nå. Men det mangler ikke på motstand. Emil var enormt god på Täby sist, kun slått med en halvlengde av Hansinger. Nå er den gode danske to kilo bedre inne mot favoritten, men står to kilo hardere til mot Steve’s Champ. Etter de to innsatsene i år blir Chicken Momo denne gang kun en stor outsider, men viser han de sterkeste taktene fra 2009, står han ikke tilbake for noen i dette feltet, og blir det svikt i banen kan han komme tilbake.

Uansett er det bare å glede seg over stor sport i begge disse storløpene.

Spillemessig tror vi denne gang ikke på noen stor utbetaling i V5, men det trenger heller ikke bli ”småpotatis”. Firesifret, men neppe femsifret er vårt tips, så får vi se om det er der vi havner.