Omoto Sando til topps

Skrevet av Birger Christensen,  14.06.2010
Artikkelbilde
Foto Svensk Galopp

Arnfinn Lund-trente Omoto Sando gikk søndag til topps i svenskenes Champion Hurdle på Strømsholm. Godt ridd av Henrik Engblom ble det en sikker seier til vårt norske håp, to lengder foran Smartian. Den dyktige hesten til Stall Bonne Nuit ga hele 11.34 i vinnerodds. Få nordmenn til stede og intet spill fra Norge bidro nok ganske mye til denne fantom-oddsen. Seieren var verdt 80 000 svenske kroner.

Den oppgitte tiden på 2.18.4 over 3700 meter var nok imidlertid ikke korrekt. Trolig var det en bom på to minutter, og i så fall var tiden kun et drøyt sekund bak banerekorden.

Kjetil Kjær ble annen i Fegentri-løpet med Shotgun Charlie, knapt slått av Donkey Shot. Vinneren hadde Florent Guy på ryggen, som også vant på Øvrevoll torsdag.

Da disse løpene gikk i V4 omgangen har du mulighet til å se løpet på ATG sine sider - trykk på Start(siden) og så på banneret på venstre side som sier Play

 

Ingen norsktrente stilte til start i hovedløpet Grand National. Men vinneren Lights Out sto hos Cathrine Erichsen da han vant Norsk Derby for syv år siden, og toeren Neptune Joly eies av norske Morten Buskop. Førstepremien var på 120 000 svenske kroner, og Dennis Persson/Niklas Loven er henholdsvis trener og jockey av vinneren.

 

Mer Fegentri

Cathrine Engebretsen og de andre Fegentri-jentene reiste til USA morgenen etter løpet deres på Øvrevoll i forrige uke. Allerede fredag kveld red de ett løp på Penn National der Cathrine tok sin første seier i USA etter en tett finish på hesten Subtle Strike til 24 ganger pengene. Lørdag ble det en andre plass på Delaware Park på Cathrine. Mandag rir de ett løp på Philadelphia Park før de reiser hjem igjen.

  

Emma vant i Danmark

Niels Petersen hadde to hester til start på Klampenborg lørdag. Det ble seier til Emma i et rammeløp (snaut åtte i vinnerodds), mens Aeroline ble femte i et skarpt felt i Dansk Breeders Cup. Per-Anders Gråberg red begge hestene til Stall NOK, med 15 000 danske kroner til Emma, mens Aeroline løp inn 20 000 kroner. Breeders ble vunnet av Una Hora (Fransisco Castro/Rafael Schistl), og førstepremien var 200 000 DKK.

  

Stor sport og spill til Täby

Tirsdag 15. juni er det stordag på Täby. Hovedløpene er Dianaløpning (1000 Guineas) og Jockeyklubbens Jubileumsløpning (2000 Guineas). Klart høyest nivå er det på hoppeløpet Dianaløpning, som er åpent. Jockeyklubbens Jubileumsløpning er derimot kun for treåringer oppdrettet i Skandinavia.

Det kan spilles fra Norge til disse løpene og de vil vises på Rikstoto Direkte, løpene starter kl 18.20, V65 fra 3. løp kl 19.05.

 

Forsinkelser på program

Både trav og vårt eget Øvrevoll program har dessverre blitt forsinket  til mange abonnenter – vi har ikke endret våre utsendelsesrutiner, programmene blir levert posten mandager. Grunnen til forsinkelsene er postens omorganisering til Østlandsterminalen. Vi har kontaktet posten og venter at dette snarest blir rettet.