Ny klassisk seier?

Skrevet av Birger Christensen,  21.06.2010
Artikkelbilde
Foto: Stefan Olsson

Tirsdag i forrige uke vant Symbol of Arch Dianaløpning på Täby. Det er den svenske utgaven av 1000 Guineas, og dermed kan det bli to klassiske seire på ni dager for vår favoritt. Hun imponerte stort i kampen mot Alyshakeys, og vi tror det er klart for Arnfinn Lunds seier nummer syv i Norsk 1000 Guineas. Entangle vant i fjor etter en herlig duell med La Zona. Skulle Symbol of Arch følge i Entangles fotspor, ser det lyst ut for favoritten.

Arnfinn Lund har vært i trenertoppen på Øvrevoll i over 40 år. Mer enn noe annet er han kjent for sin enestående evne til å få frem hopper av ypperste klasse. Her nevner vi sekstetten som har vunnet 1000 Guineas, som er Carnaby Street, Really Rosie, Just Married, Top Cat, Heavy Loaded og Entangle. Uten å gå alt for langt tilbake i tid kan vi på strak arm ramse opp Laila Alawi, Ask Again, Let Be, Sangelin, Nijsha, Negra del Oro, Dipple, Tawoos, Romola, Kutbeya og Miss the Boat i vår elite. Skulle Symbol of Arch løpe slik vi tror, skriver også hun inn navnet sitt på den listen ganske snart.

Hvem er så de verste utfordrerne til vår favoritt torsdag? Wellness og Tears Go By er to gode hopper, men de hadde begge langt frem til Symbol of Arch på Täby. Vi tviler på at de klarer å utlikne den differansen på ni dager. Qubool er et spennende navn, men fikk ikke gjennomført årsdebuten i april. Derfor er det ni måneder siden forrige start, og hun vil sikkert trenge løpet. Så da blir det som vi innledet, favoritten i 1000 Guineas blir vår banker i V5. Det kan sannelig behøves, for de øvrige avdelingene i det spillet er krevende så det rekker. Det bør være interessant både for spillere med stor og liten lommebok å prøve seg på Øvrevoll torsdag.

Og når løpene er over, er det mulig å følge den avgjørende kampen i fotball-VM mellom Danmark og Japan på Sherryhaugen. På Øvrevoll er det noe for enhver smak.