Lett for Livigno

Skrevet av Birger Christensen,  07.06.2010
Artikkelbilde
Livigno. Foto: Stefan Uppstrøm

Livigno er tilbake i den formen han viste tidlig i karrieren. Søndag ble det en enkel seier i godt selskap på Täby. Han gikk rett til tet og kontrollerte enkelt det hele for Valmir de Azeredo. Trener Cathrine Slettemark  fikk også en fjerdeplass med Quint Essentials (Espen Ski) i Nationaldags Pokalen. Her gikk Desert Rally (Merete Rønås/Elione Chaves) fint til femte, mens Lili Marleen fra samme stall (Espen Ski) klarte en tredjeplass i et rammeløp. Seieren i hovedløpet gikk til Eldfote (Mikael Tjernstrøm/Jacob Johansen), og det var hele 250 000 svenske kroner til vinneren.

Les på svensk galopp

Appel strøket

Appel Au Maitre skulle startet i Hoppegartens søndag, men ble strøket pga elveblest.

 

 

Lund-Neuroth 8-8

Etter seieren til Chicken Momo i fjorårets 2000 Guineas, står det nå 8-8 mellom Arnfinn Lund og Wido Neuroth i dette klassiske løpet. Wido har Saddle the Storm, mens Arnfinn i år er uten hest i storløpet. Trenerne av de tre favorittene har alle vunnet en gang hver, slik det går frem av listen i programmet. Blant dem som rir i Guineas torsdag, har både Kim Andersen og Jacob Johansen to seire. Ellers nevner vi at det kun er topphoppene Really Rosie, Simmering og Kill the Crab som har klart å vinne både 1000 og 2000 Guineas. Den listen blir ikke lenger i år, da ingen hopper starter i 2000 Guineas torsdag.

Som en liten kuriositet tar vi med de åtte vinnerne til Arnfinn og Wido. Det er henholdsvis 39 og 33 år siden første gevinst, så da forstår man at det er to trenere som har dominert noen år i norsk galopp.

Arnfinn Lund: Maple Leaf (71), Royal Conductor (75), Really Rosie (78), Sunorius (87), Space Cruiser (88), Exbournes Wish (98), Pistachio (99), Chicken Momo (09).

Wido Neuroth: Greek Song (77), Opatia (79), Simmering (93), Kill the Crab (95), Masterkind (97), Royal Experiment (02), Arlberg (03), Gaston (05).