Giant Sandman gigantisk i Guineas

Skrevet av Birger Christensen,  10.06.2010
Artikkelbilde
Giant Sandman- foto Thea Hofossæter, www.hestefoto.no

Det hender en gang i blant at vi lar oss imponere litt ekstra. Torsdag fikk vi en slik opplevelse. Da Giant Sandman satte fart tidlig på oppløpet i 2000 Guineas, dukket frysningene over å ha overvært en topp prestasjon opp. Selv jockey Espen Ski, som vanligvis ikke så lett lar seg målbinde, var nesten målløs. Dog bare nesten.

En fantastisk prestasjon av hesten, denne gang skal jeg ikke ta noe av æren selv. Dette var rått, og han var dønn overlegen, sa Espen om sin første klassiske vinner på Øvrevoll.

Også trener Rune Haugen var litt rørt der han satt på følgehesten. Storseier med Tertullus ni dager tidligere, nå har det virkelig snudd for den dyktige Skoger-treneren.

Dette er utrolig gøy. Da jeg kjøpte Giant Sandman, følte jeg raskt at dette var noe utenom det vanlige. Vi satser frem mot Svensk og Norsk Derby, så får vi se hva de nærmeste ukene bringer, sa Rune.

 

Årets første hekkeløp ble en flott triumf for Between Friends. Formtallet på flatt tilsa ingen seier, men vi har sett før at hekk og flatt ikke umiddelbart kan sammenliknes. Fegentri-rytteren Paul Power fra Irland gjorde en utmerket jobb på ryggen.

Har ridd mange hinderløp og flere vinnere. Dette var en fin type, som hoppet flott, sa Paul etter den fine seieren.

Between Friends 

De kvinnelige Fegentri-rytternes løp ble en triumf for Fendi, som la på til to strake. På ryggen satt Pauline Boisgontier fra Frankrike.

En flott erfaring og veldig moro å ri på Øvrevoll, berettet Pauline, som falt av Fendi 100 meter etter mål. Men da var seieren allerede sikret.

Fendi 

Også blant de mannlige rytterne ble det fransk suksess. Florent Guy red et sterkt ritt på Mac Dalia, og franskmannen var da også feltets suverent mestvinnende rytter.

Jeg konsentrerte meg på å gi Mac Dalia et utvendig løp, og det lyktes bra, sa en fornøyd vinner.

Mac Dalia 

Magnificence satte storfavoritten Tiger for Two på plass i V5-2.

Søsteren vant et gruppeløp, så hun har litt å slekte på. På sikt blir dette en veldig god hest. Vi står fortsatt i 1000 Guineas, men Oaks og St Leger er kanskje mer passende, sa en glad trener Rune Haugen.

Magnificence 

Mind the Gap var denne gang tilbake slik vi så han i årsdebuten, klart foran de øvrige.

Sist var det sprint, og da gikk det litt for fort for ham. Nå var han der hvor vi vet han kan, og det var godt å se ham i full form igjen, sa trener Niels Petersen. Han la for øvrig raskt på til to vinnere med Timtaya og ble sammen med Per-Anders Gråberg, Rune Haugen og Espen Ski dobbeltvinnere på denne flotte sommerkvelden.

Mind The Gap

 

BETWEEN FRIENDS fint frem før siste sving. Dro fra de øvrige til klar og litt overraskende seier. ROMUND fint fremme hele veien. Holdt stilen helt til mål og sikker annen. GILMORE sist, avanserte rolig fremover. Avsluttet bra til tredje. ZIMON med i tetbildet, ga seg en del på oppløpet. Bra avslutning til fjerde av LAZY LORD.

 

FENDI tredje, søkte seg frem langs railen til relativt sikker seier. POSTCARD tet. Falt for en kort stund litt tilbake, men kom fint tilbake til annen. CITY OF LONDON gikk utvendig for feltet. Avsluttet bra og knep siste trippel. PARTY BOOSTER og SWEET AND LINE med til litt inn i oppløpet, førstnevnte holdt bra til fjerde. For øvrig et meget jevnt og spennende løp.  

 

MAC DALIA raskt litt utover i banen. Holdt unna i en tett kamp til seier. NAVIGATION midt i banen, overrasket med å gå meget bra helt til mål. BIRDIE avsluttet meget bra til tredje, mens JUVENLINI og DIAMONDSANDPEARLS var fint med til veien.

 

MAGNIFICENCE fjerde i svingen, nærmet seg lederen hele tiden og passerte denne 50 meter før mål. TIGER FOR TWO til front en runde fra mål. Holdt et tempo som mange fikk problemer med, men kunne ikke skake av seg vinneren. SAINT SEBASTIAN fremme hele veien, sikker tredje. LORD ROSSMO fint med lenge.

 

THE CUBE avventet et stykke bak. Kom med en voldsom spurt og nådde frem til seier kort før mål. IMPERIAL SKYLIGHT fint med hele veien, så ut til å vinne, men kunne ikke svare til slutt. CHIEF ERIC ikke så rask fra start som han kunne være. Uheldig sving, holdt på den bakgrunn fint inn. HOME STRAIGHT godt med til oppløpet, hadde da gjort sitt.

The Cube 

 

GIANT SANDMAN blant de siste ut på oppløpet. I løpet av 200 meter var de siste blitt til de første. Overlegen. SADDLE THE STORM tok det også relativt rolig. Hadde en finfin spurt og klarte annen. DOMINANT FELLOW tet, ned på annen. Holdt farten greit til tredje. Flott innsats av GO GO GADGET i livets andre start, og også HOT WING var positiv.

 

MIND THE GAP tet. Ble satt under hardt press, men det var motstanderne som ble mest slitne. Suveren vinner. WILLIAM HEPBURN rolig fra start. Avsluttet fint og knep annen kort før mål. THEODERICH presset på utvendig for leder. Holdt slett ikke dårlig til tredje. SPORTSCHAU med i den fremre trioen, måtte gi seg noe. DALMENY fint med til oppløpet, ga seg noe.

 

TIMTAYA fint fremme som tredje. Satte inn støtet midt på oppløpet og nådde frem til knepen seier. FLYING FALK også fint med fremme. Kjempet jevnsides med vinneren siste halvdel av oppløpet. MONFALCONE utvendig leder, overtok midt på bortre langside. Kunne ikke helt svare da de to fremste kom. DZIUS ledet til siste bortre. ACE A CLASSIC tapte mye fra start.

Timtaya