Er Buckham en banker?

Skrevet av Birger Christensen,  31.05.2010
Artikkelbilde
Buckham

Buckham er en norskoppdrettet treåring som så langt har gjort det meste riktig. Fem seire på seks starter, stort sett i suveren stil, er fasiten hittil i karrieren. Nå tyder det meste på at det blir en ny seier, for oppgaven torsdag bør være overkommelig.

Alt er bra med Buckham. Årsdebuten på Klampenborg var grei, og går alt bra i Lyches Minneløp, drar vi tilbake til Danmark i slutten av juni. Da er det Dansk Derby som står på programmet, beretter trener Cathrine Erichsen. Det er et løp Cathrine har vunnet tidligere med Mission Possible, og en Buckham i form vil utvilsomt tilhøre favorittsjiktet.

I tillegg til vår V5-banker har vår fremste kvinnelige trener Female Springs og Cool Match til start.

Female Springs møter bedre hester enn sist, men er nok litt bedre selv også. Kan ha en liten sjanse i et åpent løp. Cool Match misset starten og ble påridd sist torsdag, glem det løpet. Må være med fremme tidlig, og med det rette løpet er han i bildet.

Allerede tirsdag har Cathrine en spennende kveld på Täby. Palermo imponerte voldsomt med seier på Klampenborg, og det blir interessant å se ham mot den skandinaviske eliten i Stockholm Stora Pris. Hansinger, So Trendy og Hard Candy kompletterer stall Erichsen på Täby.

De norskoppdrettede løper ofte om fine penger. I tillegg til nevnte Eyvind Lyches Minneløp md 100 000 kroner til vinneren, avholdes også NFFF (Norsk Forening for Fullblodsavl) løp, hvor 75 000 venter vinneren. Treåringene Desert Rose og Galla Placidia er tøffe nok til å gå ut mot de eldre og mer garvede hestene. Det gir oss en pekepinn på hvordan nivået er på den klassiske årgangen. De to nevnte går begge med overvekt, men likevel tror vi at de vil gjøre en skapelig innsats. Vår favoritt blir dog Yorkshire Lad. Han vant dette løpet i fjor, er i form og har nærmest en perfekt distanse.

Spillemessig liker vi torsdagens V5-runde veldig godt. En fin miks av løp som virker overkommelige og et par skikkelig rebuser, det tror vi er den beste oppskriften. Her bør både storspillerne finne utfordringer og de med litt mindre lommebok øyne håp om suksess. Det er all mulig grunn til å avlegge Øvrevoll et besøk torsdag, i det minste ha en bong med i spillet.