Dobbel norsk i Diana

Skrevet av Birger Christensen,  15.06.2010
Artikkelbilde
Foto: Stefan Uppstrøm

Tirsdagens Dianaløpning på Täby ble en stor norsk oppvisning. Arnfinn Lund-trente Symbol of Arch, med Lennart Hammer-Hansen på ryggen, tok sikkert ned ledende Alyshakeys (Wido Neuroth/Carlos Lopez), mens det var langt ned til tredjehesten Wakayama.

Se løpet på ATG Play

Dianaløpning er svenskenes svar på 1000 Guineas, og den klassiske seieren til vinneren var verdt 343 000 svenske kroner for eierne Stall Symbol. For annenplassen ble det 157 800 kroner til kretsen rundt Alyshakeys. Den tredje norske deltakeren, Wellness (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) var fint med til oppløpet, men dalte til åttende.

 

I trøsteløpet til Diana var Holly Golightly (Arnfinn Lund/Lennart Hammer-Hansen) og Dancing Party (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) med i striden helt til streken. De måtte dog nøye seg med dødt løp om annen bak White Cheek Fox (Lennart Reuterskiold jr/Shane Karlsson). Shane tok for øvrig en flott trippel, en coming man i skandinavisk galopp.

 

Ionius var eneste norske håp i Jockeyklubbens Jubileumsløpning. Neuroth-hesten fikk imidlertid ikke med utgangen å gjøre som første hest utenfor pengene. Seieren gikk til Jelly Roll (Patrick Wahl/Leonard Rios), som sikret seg seieren og 328 500 kroner

 

I Täby Sommarhandikap over 1150 meter ble det en fin annenplass til Niels Petersen-trente Light the Fire (Per-Anders Gråberg). Han ledet til kort før mål, men ble slått av El Rey (Katarina Mårtensson/Martin Rodriguez).