Alyshakeys sprintet strålende

29.07.2010
Artikkelbilde
Alyshakeys

I fjor var Alyshakeys uten tvil Skandinavias beste toåring. Fem seire på fem forsøk, stort sett i suveren stil ble fasiten. I år har hun gått tre løp over 1600 meter, og mistanken om at hun er en ren sprinter har vokst frem. Spørsmålet var nå om hun skulle fikse den tunge banen. Det gjorde hun til gagns, og Alyshakeys ble den andre treåringen (Chicken Momo seiret i fjor) som vant Polar Cup mens det har hatt status som gruppeløp. Hun var også den andre hoppa etter Ricine som har gått til topps i det tiende forsøket som gruppeløp.

          Jeg er overveldet. I fjor fikset hun ikke tung bane, men nå gikk det bra. Nå drar vi til sprintløpet på Jägersro 8. august, og deretter matcher vi mot alle de store sprintløpene i Skandinavia, sa en lettere rørt trener Wido Neuroth. Med seieren passerte han dessuten Terje Dahl på Adelskalenderen. Wido har vunnet 949 løp på Øvrevoll, mens Terje stoppet på 948. De er nummer to og tre bak Arnfinn Lund, og slik vil det bli de neste 50 år.

Stall Trick or Treat vant både Polar Cup og Derby Trial, og primus motor Morten Myhre hadde ingen grunn til å være misfornøyd.

-          Det er utrolig gøy å eie hest sammen med andre. Nå drar hele gjengen til Malmø neste helg, det er vi nødt til nå etter denne seieren.

Bak vinneren er det grunn til å trekke frem Heureux. Han fikk litt juling og ga også bort litt, men uansett gikk han sitt livs løp. Nå er han etablert i eliten, og dermed har Jens-Erik Lindstøl tre hester som kan matche de beste. Har de enda flere ess i ermet, Jens-Erik?

 

 

Dobbelt til Petersen

Derby Trial ble en stor suksess for trener Niels Petersen. Hans to hester Bank of Burden og Go Go Gadget tok en meriterende dobbeltseier. Litt overraskende var det for de fleste at sistnevnte stakk av med seieren, muligens var det han som trivdes best med den tunge banen.

-          Nå hopper vi over Svensk Derby og går rett til Norsk Derby. Ser ut til å ha to fine kandidater, men motstanden blir selvsagt tøff, berettet trener Niels Petersen.

 

Aylar tok seg av amatørløpet som innledet kvelden. På ryggen satt Veronika Aske, som jobber med Rikstoto Direkte til daglig.

-          Håpet at jeg skulle få et forsprang på Wattan inne ved railen. Han holdt imidlertid godt følge, men jeg klarte heldigvis å vinne. En herlig følelse og utrolig gøy å gå til topps, sa Veronika. Hun vant et løp i 2004 på Melody Boy, nå doblet hun seiersantallet.

 

-          Billsson liker regn og tung bane, sa trener Olle Stenstrøm før start. De forholdene fikk han til gagns torsdag.

-          Ja, det begynte å bli ganske sugent ute i banen. Men det var ingen problemer, for banen var ikke glatt, sa seirende jockey Tina Smith.

Royal Power var en stjerne som unghest, riktig en elitehest var han. Men etter tre år uten den store gløden var det bare en ting som kunne hjelpe: En tur til Risør.

-          Sørlandsluften hjelper mot det meste. Nå så han ut til å ha fått løpslysten tilbake, og det skal bli riktig morsomt å følge ham fremover, sa trener Jens-Erik Lindstøl. Det forstår vi, for Royal Power er bare syv år. Skulle han finne tilbake til hva han har vist, er det et tilskudd til den desiderte eliten.

 

Aaron’s Way var kun annen i mål, men etter Voldgiftsundersøkelse ble Bello Secondo flyttet fra første til fjerde. Dermed tok Aaron’s Way årets fjerde seier, en strålende fasit.

Vi fikk se mye fin sport, men løpsdagen ble dessverre våtere og våtere ettersom den skred frem. Siste vinner var Recession Racer, som vant greit i maidenløpet. Dermed tok Niels Petersen en fin dobbel.

 

Aylar 

AYLAR valgte å følge andresporet sitt. Holdt unna for angriperne til nokså sikker seier. WATTAN fulgte samme opplegg som vinneren, holdt de øvrige greit fra livet. NAVIGATION fint fremme hele veien til tredje. Hestene ute i banen klarte ikke denne gang å nyttiggjøre seg fordelen av fint spor.

 

BILLSSON femte, ventet til midt på oppløpet med å sette inn støtet. Avgjorde sikkert siste 100. SWEET AND LINE fjerde, overtok i siste sving. Hadde et klart grep tidlig på oppløpet, men kunne ikke svare vinneren. EMPEROR i baktroppen, spurtet fint til tredje. THE BISHOP’S JOY og RIVER LANDING førte an i første halvdel, begge ga seg mye. WONDERFUL BAHARE fint fremme til midt på oppløpet, hadde da gjort sitt.

Billsson

 

GO GO GADGET fjerde, ned på femte. Satte fart tidlig på oppløpet, fikk tet og kjempet seg til en knepen seier. BANK OF BURDEN femte, opp på fjerde. Kom frem til vinneren, men måtte se seg slått av stallkameraten. HOT WING blant de siste, spurtet meget bra til tredje. OSORIOS TRIAL og TIGER FOR TWO førte an, begge hadde gjort sitt på oppløpet.

 

ROYAL POWER lå flott til bak tetkvartetten. Fikk åpning 200 meter fra mål og spurtet inn til sikker seier. LAZY LORD sjette, opp på fjerde. Gikk bra frem til mål, knep annen rett før mål. THEODERICH tidlig i tet, holdt stilen meget bra til tredje. GILBERTIAN i tetpar, ga seg siste 200. TIMTAYA tredje, så farlig ut, men det ebbet ut.

 

RICHELLE tidlig i tetbildet, annen i svingen. Kjempet helhjertet til mål og klarte å holde unna. TOM FIX nokså langt tilbake. Begynte å bevege seg fremover tidlig på oppløpet, hadde nær nådd frem. PARTY BOOSTER tredje, falt litt tilbake. Spurtet fint og var ikke mye slått. FENDI tet, godt gående til 200 meter gjensto. Holdt brukbart.

 Richelle

ALYSHAKEYS med i fremre skikt hele veien. Holdt unna for alt og alle og tok en fortjent seier. HEUREUX sjette, aldri langt bak de ledende. Spurtet strålende og gikk sitt livs løp til annen. INDOMITO et godt stykke bak. Avsluttet meget sterkt til tredje. STEVE’S CHAMP tet, den tunge banen passet nok ikke ham. CHICKEN MOMO innblandet i en trang situasjon tidlig på oppløpet, tapte en del på det. Bra løp av HANSINGER til fjerde.

 

AARON’S WAY med fremme hele veien. Kun annen over mål, men fikk seieren etter nedflytting. CAJUN STAR fint frem langs railen, flyttet fra tredje til annen. ROYAL HILL som alltid fint fremme, fikk tredje etter nedflytting av BELLO SECONDO. Spurtet sterkt og var først i mål, men ble nedflyttet.

 

RECESSION RACER tredje. Passerte de ledende ved veien og vant sikkert. WOODLAND MUSIC i lederpar. Holdt farten bra til annen. ED HARDY den tredje som hadde noe med utfallet å gjøre, måtte gi seg for de to fremste siste 100.