Dobbelt Wido i Valley Chapel Memorial

08.07.2010
Artikkelbilde
Touch Of Hawk

Det ble mye Wido Neuroth i Valley Chapel Memorial. Ikke nok med at han trente den hesten vi æret i hele hans karriere. Wido tok også en flott dobbel i løpet gjennom sine to dyktige Hawk’er, Touch of Hawk og Handsome Hawk. Av disse var Touch of Hawk klart best.

Han fikk en myk bane, som var optimal for ham. Nå gjorde jeg som i Derby i fjor med å overta teten da 550 meter gjensto. Det ble enkelt, og jeg håper på mange fine løp sammen med Touch of Hawk også senere, sa en glad toppjockey Lennart Hammer-Hansen.

Dette er en hest som vil noe, som alltid gjør sitt beste. Vi får se på tilbudene, men det kan godt hende at neste oppgave blir Marit Sveaas’ Minneløp, tenkte Wido Neuroth høyt med støtte av eierne i Stall E og F. Wido var for øvrig også svært glad for annenplassen til Handsome Hawk.

 

Heureux har gjort Jens Erik Lindstøl lykkelig flere ganger. I fjor vant han fire løp og slo blant annet topphoppen Entangle. I Øvrevoll Sprint Cup ble det 100 000 kroner og en strålende seier i tøft selskap.

Han var opprinnelig bare en vi tok med på kjøpet da vi kjøpte Nosferatu i fjor. Nå er Heureux den store stjernen i Risør. Nå er Polar Cup over 1370 meter neste oppgave, berettet en fornøyd trener Jens Erik Lindstøl.

 

 

Årets første toårsløp ble et sikkert bytte for Edge of Eternity. Den raske hoppa var i en egen klasse og blir spennende å følge.

En veldig fin toåring, som jeg fikk fra Chris Cordrey i februar. Alt har gått bra, og vi satser nå frem mot Eckbo Legats og Skandinavisk Mesterskap. Moren All Right var god som unghest, og det tror jeg også datteren vil bli, sa en fornøyd trener Michael Taylor.

 

Juvenlini tok sin femte seier i karrieren. Det litt spesielle er at alle de fem seirene er kommet over 900 meter på Øvrevoll. Snakk om spesialist!

Han løper av seg selv, så det er bare å sitte på, sa en glad vinnerjockey Nathalie Mortensen.

Lise Tandberg tok annen med Romund i årets første hekkeløp. Nå ble det seier med debutanten Carius.

Jeg hadde god tro på ham, men dette var likevel innmari moro. Det blir nok en blanding av flatt og hekk fremover, men vi kommer i hvert fall til å starte i de hekkeløpene han kan gå, sa Lise.

Tom Fix tok årets første seier etter et kraftfullt ritt av Espen Ski.

Sterkt å kunne følge opp etter en så god sesong som han hadde i fjor. En sunn og fin hest å ha på stallen, berettet trener Pål Jørgen Nordbye etter at Tom Fix hadde tatt trippelplass nummer 44.

Så vi muligens Derbyvinneren i syvende løp? Bank of Burden imponerte voldsomt og utklasset mange gode treåringer. Niels Petersen kunne dessuten glede seg over dobbelt, da Karibu Sana klarte annen i det fine selskapet.

 

Andrasch Starke skrøt veldig av vinneren, og han burde jo vite hva han prater om. Bank of Burden står fremdeles igjen i Svensk Derby, men jeg lurer på om vi kanskje går rett til Norsk Derby, vurderte Niels.

Stall Funny fikk det morsomt da Sweet Baby Jane spurtet til seier i maidenløpet. I den andre starten på Øvrevoll ble det seier etter et fint innvendig ritt av Mette Hanssen. Det største problemet var litt trøbbel i startboksen, siden gikk det greit.

Den flotte kvelden ble avsluttet med at Wattan tok seg av amatørløpet.

Det er en stund siden forrige seier, men nå ser det ut til å løsne. Han er nok en ren sprinter, konkluderte Kjetil Kjær, som red et fint løp på vinneren.

EDGE OF ETERNITY rett til front. Holdt et greit tempo og var rett og slett overlegen. NORWEGIAN REWARD lå sammen med de øvrige, gikk fra disse siste 200. I en meget tett strid om tredjeplassen stakk SOPHIES LOVE frem nesen og kom med på trippelspillet.

 

JUVENLINI tidlig i en ganske stor ledelse. Selv om det skrumpet litt inn, ble det en sikker seier. VICTORIAN ART bra med, avsluttet sterkt og knep annen. DESERT ROSE avanserte midt i banen og var kun knapt slått fra annen. LIVIGNO nærmest vinneren frem til veien, de siste 200 ble for tøffe.

 

CARIUS lå lenge beskjedent plassert. Satte fart etter nest siste hekk, nådde igjen lederen kort før mål. ZIMON lenge i stor ledelse. Ble innhentet, men hadde spart litt. Fikk en stor ledelse da konkurrenten styrtet, ble sliten og tapte kort før mål. BETWEEN FRIENDS annen-tredje, gikk på det jevne til mål. OSCAR annen, frem til lederen tidlig på oppløpet. Falt på nest siste hekk da han så ut til å skaffe seg et overtak.

 

TOM FIX tet, ned på annen. Overtok snaut før siste sving og holdt seg siden foran hele veien. Sterkt ritt av Espen Ski. EMPEROR lenge nokså beskjedent plassert. Avsluttet flott ute i banen til annen. DESERT FUSE kom frem innvendig på oppløpet og truet vinneren til 50 meter fra mål. Grei tredje. SOFT PEARL ledet til siste sving, holdt brukbart til fjerde. VIVAT kom frem i siste sving, kunne ikke helt fullføre.

 

HEUREUX smøg nydelig frem langs railen. Satte inn støtet med 200 meter igjen og vant relativt enkelt. MASTER CHEF fremme hele veien, holdt farten til annen. Riktig god spurt av EVENING ROSE til tredje, mens FAAHEM og LADY LILY ikke kunne forsvare seg fra frontposisjon.

 

TOUCH OF HAWK fjerde, femte i siste sving. Satte fart tidlig på oppløpet og tok en temmelig enkel seier. HANDSOME HAWK femte, tredje i siste sving. Holdt unna i kampen om annen. ALPACCO annen, gikk bra helt til mål og fin tredje. PALERMO ledet til oppløpet, kunne ikke forsvare seg. SEHOY ser i øyeblikket ut til å være en topp sandbanehest, ikke riktig så god på gress.

 

BANK OF BURDEN fjerde, blandet seg i tettrioen i siste sving. Var i tet før veien og vant helt suverent. KARIBU SANA lenge i baktroppen, avsluttet meget bra og knep annen på streken. OSORIOS TRIAL tredje, annen i siste sving. Holdt farten bra til tredje. ZAPHIR styrte til midt på oppløpet, kan se ut til å være en miler.

 

SWEET BABY JANE fint med som sjette, ikke langt bak teten. Gikk innvendig og avgjorde ganske sikkert. FIRE AND STONE bra med hele veien til sikker annen. SEVERIO hadde et godt stykke frem ut på oppløpet. Spurtet riktig fint til tredje. WOODLAND MUSIC førte an, ga seg. VESTANO jevnt bra som fjerde.

 

WATTAN fint med, men nølte med å gå i en luke. Da han først våget, stakk han frem til sikker seier. ZIRKON sen inn i boksen, spurtet meget bra til annen. DARK PRIDE rask ut, tet før svingen. Holdt fint til tredje og så ut til å ha hatt godt av pausen. HALLIGDAL BLUE og BAGER’S FIRST fint med til oppløpet, da ga de seg noe.