Ticmosic og Lazy Lord sterke vinnere

01.07.2010
Artikkelbilde
Ticmosic

Ticmosic har en strålende fasit på 1100 meter på sandbanen. Den 15. totalt for Sundbye-hesten, hvoran 11 er tatt nettopp på 1100 meter på sandbanen,  og samtidig seier nummer 50 for Kristin Arnkværn på Øvrevoll.

Det har vært litt stang ut en stund, så det var deilig å få en seier igjen. Husker de siste seirene best, ikke minst med Massenzio på 17. mai. Men selvsagt må jeg også nevne de 15 triumfene på Onkel Blaa, sa Kristin.

Lazy Lord 

 

 

Det er først i år Lazy Lord har funnet seg selv. Nå forstår han hva det går ut på ute i banen. Trodde opprinnelig at 1600 meter på en bane som hadde tørket opp så vidt mye var i korteste laget. Men det er jo bare moro å bli overrasket i positiv retning, oppsummerte trener og eier Arnfinn Lund.

 

Første løp på den første dagen i juli ble et sikkert bytte for Go Go Gadget. I et løp som ikke fortalte så mye om kapasiteten ble det en fin gjennomkjøring.

Han blir ukonsentrert når ham kommer foran, men han gjorde i hvert fall nok til å vinne greit. Go Go Gadget står i Svensk Derby, muligens går vi for den kortere utgaven som heter Sofieroløpning. Han er også inne i Norsk Derby, så vi får ta en diskusjon med eierne om hvordan vi legger opp løpet de nærmeste ukene, berettet trener Niels Petersen.

 

Amatørløpet endte i en sikker triumf for Lucky Lucioni og Charlotta Ericsson.

Det var første gang jeg red Lucky Lucioni, og det var et trivelig bekjentskap, fortalte Charlotta etter seieren.

 

Head Above Clouds

 

Head Above Clouds tok hjem seieren i V5-2.

Jo lenger, jo bedre for ham, fortalte trener Per Strømberg.

Trodde kanskje det var litt for rask bane, siden det hadde tørket opp en del. I motsetning til meg liker ikke hesten varme. Derfor tar vi ferie og kommer tilbake etter Derby, sa Strømberg.

Fendi 

 

Å ta tre strake seire er faktisk ikke så vanlig på Øvrevoll. Torsdag maktet Fendi den bedriften, flott levert av kretsen rundt hoppa som ikke hadde vunnet på sine 29 første starter.

Tre Øvrevoll-seire, men med en bom i Danmark innimellom, tok også Aaron’s Way. Hoppa kostet 800 Guineas og er i ferd med å bli en nyttig handel.

Aaron's Way 

Kveldens eneste dobbeltvinner ble Tina Smith, en fin oppmuntring etter en periode hvor det ikke har gått så bra som ønsket.

 

Go Go Gadget

GO GO GADGET fjerde med full kontroll på feltet. Skred til verket tidlig på oppløpet og vant enkelt. GET OVER IT tet, holdt farten så bra at hun klarte annen foran stallkameraten MOUNTAIN COUGAR som løp nokså grønt i debuten. EXENETOS annen til oppløpet, holdt brukbart.

 

LUCKY LUCIONI fint fremme, femte i svingen. Tok over teten midt på oppløpet og hadde siden ingen problemer. LILI MARLEEN midt i feltet, avsluttet bra til annen. I en jevn finish spurtet TOM FIX fint til den siste trippelplassen i kamp med TAHAYAB. FIREFOX ledet lenge, men rytteren fikk store problemer uten stigbøyler.

 

TICMOSIC tredje, aldri langt unna fronten. Satte inn støtet tidlig på oppløpet og holdt sikkert unna helt til mål. LATAKIA også bra med. Prøvde et angrep langs railen, men måtte nøye seg med annen. CAERUS tet, holdt ok til tredje i årsdebuten.

 

HEAD ABOVE CLOUDS femte, opp på fjerde i siste sving. Godt gående hele veien og til tet 200 meter fra mål. Holdt sikkert unna. VIVAT fjerde, tredje i siste sving. Gikk fint helt til mål og annenplass. Fin spurt av TIMTAYA til tredje, mens PILGRIM og HARMONY HALL ledet til oppløpet, der det ebbet ut.

 

LAZY LORD fint med som femte. Kom litt langt ut i svingen, men fikk på den annen side en fin posisjon ute ved gjerdet. Spurtet storstilt og tok en knepen, men sikker seier. FAIR FLAIR relativt beskjedent til å begynne med. Spurtet meget sterkt og var ikke langt bak vinneren. Fin avslutning også av ILLUSIVE SPIRIT til tredje, mens TUMACO og THE ONE AND ONLY førte an til ut på oppløpet.

 

FENDI tredje, opp på annen. Fikk grepet ved veien og tok en relativt sikker seier. ORSON snek seg fremover langs railen. Spurtet glimrende og var ikke mye slått som annen. PARTY BOOSTER fjerde, holdt farten bra og klarte siste trippelplass. HATTAN og JIM BEAM styrte begivenhetene en god stund, begge ga seg en del på slutten.

 

AARON’S WAY fjerde i svingen. 200 meter fra mål dro hun av gårde til sikker seier. CAJUN STAR sjette, avsluttet meget godt til annen. HABENARIA femte, avsluttet også fint til tredje. MAC DALIA og AYLAR ledet til oppløpet, hadde da gjort sitt beste.