Sterke vinnere i Lennarts dobbel

22.07.2010
Artikkelbilde
Entangle (arkivbilde)

Lennart Hammer-Hansen rir i en sterk medvind i år. Torsdag vant han begge hovedløpene på Entangle og High Flyer.

Det er liten tvil om at Entangle i øyeblikket er Skandinavias beste hoppe. Til tross for en skummel episode før svingen, løste hun oppgaven med glans. Med seieren i Morten og Torvald Klaveness’ Minneløp passerte hun millionen, og det stopper garantert ikke der. Men situasjonen hvor Sydney og Dalmeny presset Entangle mot railen så flisene føk, kunne fort ha gått verre.

Det var ganske alvorlig, men heldigvis løste det seg, sa Lennart Hammer-Hansen.

Jeg har helt sikkert ikke sittet på noen bedre hoppe i Skandinavia, og det er en fornøyelse å ri henne, fortsatte suksessjockeyen.

Jeg så ikke situasjonen så godt fra min plass, men det gikk heldigvis bra. Nå er det en måned igjen til Marit Sveaas’ Minneløp, og det blir neste løp for denne unntakshesten, berettet trener Arnfinn Lund.

 

Skandinavisk Mesterskap ble en ny triumf for Lennart. High Flyer stresset ikke, men var først der pengene deles ut. Etter en flott fight med gode Holly Golightly, kunne kretsen rundt favoritten juble.

Vi fikk en tøff fight, men det ordnet seg til slutt. Dette var litt kort, men med tanke på at det var hestens fjerde start, går det ikke an å klage, sa Lennart.

High Flyer var ikke helt på topp i Dansk derby. Nå går vi for Norsk Derby, og derfor var det fint å få et løp på banen. Litt svikt i banen og 600 meter ekstra bør være fine vilkår, mente trener Søren Jensen.

 

Årets andre toårsløp og det første med sving ble et sikkert bytte for Ariann. Stallvenninnen Berta Isabel tapte drøssevis med lengder fra start, og da var Ariann på plass.

Forrige gang ble hun bortvist fra start. Det var litt problemer nå også, men det løste seg heldigvis, sa en fornøyd vinnerjockey Mette Hanssen.

Ariann skal gå et løp for norskoppdrettede om to uker. Hun er et stort løfte, og jeg tror de skal få slite med henne utover høsten, la trener Arnfinn Lund til.

Amatørløpet gikk meget fortjent til Topper. Cathrine Engebretsen gjorde en smart manøver med 12-åringen ved å gå innvendig og få et klart forsprang ut på oppløpet.

Han kom litt tidlig til tet, men det kom jo ingen bakfra, så da gikk det bra, sa Cathrine.

Det går bra om dagen. Det føles på hjemturen som om Risør ligger rett bortenfor Bekkestua, og det er et godt tegn, sa suksesstreneren fra forrige løpsdag, Jens-Erik Lindstøl.

Beluga hadde ikke vært i vinnerpaddocken på litt over ett år. Etter en jevn spurt mot Flying Falk og Surfer var det nå tid for en ny visitt.

Det var hyggelig å ha ham tilbake. Trodde muligens at han skulle trenge et løp til, men nå viste han litt av det han kan, sa trener og deleier Wido Neuroth.

I sitt tredje løp på Øvrevoll ble det den andre seieren til Merseyside Star.

Det har vært litt sykdom på stallen, men det ser ut til å ordne seg nå. Neste start blir trolig et treårsløp over samme distanse om ikke så lenge, sa trener Rune Haugen.

Rainbow Barrel gikk til tet i svingen og holdt seg der frem til målstreken.

Mitt første ritt på henne, en fin opplevelse. Rir henne gjerne igjen, sa en fornøyd seiersjockey Madeleine Haugland.

Den flotte løpsdagen ble avsluttet med et noviseløp, hvor vinneren Mamaloca kun hadde en start bak seg. Det var nok til å slå et relativt enkelt selskap, til glede for den danske kretsen rundt vinneren.

 

ARIANN tidlig til tet. Ledet hver meter til sikker seier. SOPHIES LOVE nest sist. Avsluttet flott til annen. MISS CLODIA tredje, opp på annen. Holdt farten greit til tredje. BERTA ISABEL tapte veldig mye fra start, gikk et sterkt løp etterpå.

 

TOPPER fjerde i siste sving. Tjente mye på å gå innvendig og fikk en ledelse som hun siden ikke ga fra seg. CARIUS sist lenge. Avsluttet riktig bra til sikker annen. Også POWER WITHIN YOU spurtet bra bakfra til tredje, mens WOOD TOP og CROMSPRING ga seg fra front.

 

BELUGA litt treg ut fra start. Avanserte fint gjennom siste sving. Kom frem midt i banen på oppløpet og kjempet seg til en knepen seier. FLYING FALK midt i feltet. Spurtet flott til annen og beviste at formen sitter i. SURFER dro av gårde i et bra tempo i front. Holdt meget bra til tredje, ikke mye slått. AMAZER og ALADAR fremme hos lederen, kunne ikke holde stand. Bra spurt av TIMTAYA til fjerde.

 

MERSEYSIDE STAR femte, avanserte fint fremover. Satte inn støtet 200 meter fra mål til sikker seier. ZAPHIR ikke så rask av gårde som forventet. Spurtet fint til annen. ED HARDY tidlig i front. Holdt farten bra til tredje. HAPPY LARRY og DESERT ROSE bra med til oppløpet, ga seg noe.

 

ENTANGLE ble presset inn mot railen før svingen, tapte en del på det. Kom likevel tilbake og vant. En utrolig hoppe. LA ZONA var nesten oppe på siden av vinneren tidlig på oppløpet. Kjempet flott og ble sikker annen. I en tett kamp om tredje klarte SYDNEY å kaste seg foran GRAFITTI og TATOOSH, hvor særlig sistnevnte var positiv.

 

RAINBOW BARREL fjerde, tet før svingen. Holdt seg siden foran til sikker seier. Flott spurt til annen av RAMBO’S CINDERELLA, og også HALLINGDAL BLUE leverte en flott spurt. ARIELLE og KETCHIKAN førte an til svingen, ga seg en del. EARTHSHINE holdt stilen ok til fjerde.

 

HIGH FLYER tok det relativt rolig innledningsvis. Kom midt i banen på oppløpet og tok en sikker seier. HOLLY GOLIGHTLY sjette, tet ved veien. Kjempet flott mot vinneren, men måtte gi tapt. Sterk spurt til tredje av LARCHMONT, mens FERROZZO ikke klarte å forsvare seg fra tet. Flott spurt til fjerde av CALIENTE etter å ha tapt en del fra start.

 

MAMALOCA listet seg fremover i feltet og satte inn støtet med 150 meter til streken. Tok en sikker seier. HARMONY HALL fjerde det meste av veien, avsluttet fint til annen. SO TRENDY dro opp farten sammen med MOST WANTED, førstnevnte holdt best til tredje. MOUNTAIN COUGAR lå fint plassert underveis, skuffet ved ikke å kunne true de fremste.