Risør på galoppkartet

15.07.2010
Artikkelbilde
Nosferatu vant Michelet Minneløp (arkivbilde)

Torsdag ble Risør plassert grundig på galoppkartet. Nosferatu og Heureux vant de to viktigste løpene, begge i trening hos Jens Erik Lindstøl fra Risør.

 

Nosferatu er en hest med høy kapasitet. I torsdagens lunsj-V4 ble det en flott seier i Michelets Minneløp. De to siste års vinnere, Vamp og What Budget, fulgte nærmest vinneren.

Jeg må passe på å takke John Fortune og Carlos Lopez, som har hjulpet meg mye når jeg har vært inne på banen for å gå hurtig. Banen her i Risør er for liten når det skal jobbes ordentlig, så det blir noen turer inn til Øvrevoll. Nei, dette var moro, sa en glad trener Jens Erik Lindstøl.

 

Heureux var favoritt i det siste løpet. Det så lenge ut til at han ikke skulle rekke frem, men noen solide klyv oppunder mål gjorde susen.

Carlos sa at han ikke likte banen, hvilket vi trodde at han ville gjøre. Men han nekter å tape, og dermed holdt det akkurat, fortsatte Jens Erik.

 

Sweet and Line ble den første treåringen til å vinne et såkalt handicapløp mot eldre hester i år. Ingen kom i nærheten av henne på oppløpet.

Jeg er egentlig ikke så veldig overrasket. Hun klarer distansen og har forbedret seg hele tiden. Tror det kan bli mer moro med henne fremover, mente trener Zoltan Benedek.

Richelle tok seg av V4-3 til manges overraskelse. Hun vant i fjor til 30 i odds, nå ble det 29 ganger pengene.

Hun er ærlig, så med liten vekt og svikt i banen hadde jeg litt forhåpninger, fortalte trener Are Hyldmo.

Tahayab gikk bra til tredje i Gøteborg søndag. Nå fulgte hun opp med seier i V4-finalen, til glede for fem spillere som klarte den rette kombinasjonen og fikk over 162 000 kroner

Var litt skeptisk til vekten, siden banen var blitt nokså tung. Men det gikk bra, og det var skikkelig gøy. 1400 meter i Gøteborg var nok litt kort, nå passet nok distansen bedre, mente trener Cathrine Witsø Slettemark.

Da Øvrevoll først skulle arrangere galopplunsj, var ikke værgudene helt med på notene. Men både omsetningen og den raske avviklingen kommer på pluss-siden. Særlig syntes vi V4-tallene var meget pene.

 

NOSFERATU fjerde, holdt seg rundt den posisjonen lenge. Gikk frem midt på oppløpet til en sikker seier. VAMP annen, litt tilbake i siste sving. Holdt farten fint og klarte annen relativt greit. WHAT BUDGET relativt beskjedent plassert til å begynne med. Spurtet flott og var klar tredje i mål. Fin avslutning av OMOTO SANDO, som avanserte pent innvendig på bortre langside. PILGRIM ledet til litt inn i oppløpet, kunne ikke forsvare skansen.

 

SWEET AND LINE en av tre hester som dro av gårde ”en mil” foran resten. Holdt flott og vant suverent. EMPEROR tok opp jakten bakfra, passerte alle utenom vinneren. WONDERFUL BAHARE også med i tettrioen. Ble sliten, men holdt godt nok til å klare trippel. Også TOTTE var med fremme, ga seg en del. De øvrige var aldri med der det skjedde.

 

RICHELLE tidlig med helt fremme. Så litt slått ut 400 meter fra mål, men fightet seg flott tilbake til knepen seier. BELLO SECONDO litt mer avventende til å begynne med. Spurtet meget fint og var helt på høyde med vinneren. ILLUSIVE SPIRIT tredje, så ut som en vinner 200 meter fra mål. Høy vekt og den etter hvert nokså tunge banen var nok ikke faktorer til hans fordel. WILLIAM HEPBURN bra avslutning til fjerde etter å ha tapt litt i starten. ED HARDY førte an til oppløpet, ga seg noe.

 

TAHAYAB midt i feltet, fikk sporet ytterst ved gjerdet på oppløpet. Spurtet til sikker seier. PARTY BOOSTER annen, etter hvert til tet. Gikk bra helt til mål og annenplass. TOM FIX og COOL MATCH med i fremre skikt hele veien, nesten dødt løp om tredje. DELILY ledet til svingen, kunne ikke forsvare skansen.

 

HEUREUX fjerde-femte. Så ut til å få problemer med å rekke frem, men kom i voldsomme klyv rett oppunder mål til seier. LATAKIA tredje i svingen. Gikk godt helt til mål og annen. CHICKEN MOMO tet. Gikk sitt klart beste løp i år til fin tredje. MASSENZIO fremme, kunne ikke forsvare seg helt inn.