Polar Cup et toppløp

25.07.2010
Artikkelbilde
Chicken Momo

Polar Cup er selvsagt hovedoppslaget på Øvrevoll torsdag. Det ene av våre to gruppeløp har samlet et riktig flott felt, og bidrag fra Tyskland og Frankrike gjør løpet enda mer internasjonalt. Men et spennende come back og et interessant Derby Trial er også med på å gjøre løpsdagen til en av de beste så langt i år.

I fjor vant Chicken Momo Polar Cup i suveren stil. Da var han den første treåringen til å vinne et gruppeløp på Øvrevoll, og det er han fortsatt alene om. Torsdag kan han bli den første til å vinne dette løpet to ganger, noe for øvrig Steve’s Champ også har muligheten til. Han tok hjem seieren i 2008 og er en tøff konkurrent til fjorårsvinneren.

En som kan utfordre vår nevnte duo er Alyshakeys. Hun er bare tre år, og noen synes kanskje at hun ikke har imponert i år. Sannheten er nok først og fremst at Alyshakeys ikke står noe særlig lenger enn de 1350 meter hun skal løpe nå. Vi skal ikke glemme at hun aldri har tapt når distansen er 1350 meter eller kortere, og da er nok ikke formtallet 86 noen maks for hennes kapasitet.

Hvor tyske Indomito og franske Cadeau for Maggi står i bildet, er ikke så lett å forutsi. Vi tror klart mest på førstnevnte, men det begynner å bli en stund siden hester utenfor Skandinavia har gått til topps i våre hovedløp. Derfor tror vi kanskje vel så mye på vår egen Hansinger, som aldri leverer et dårlig løp. Muligens burde vi heller ikke glemme Heureux, men det er ingen tvil om at han må gå sitt livs løp om han skal matche denne motstanden på disse vektvilkårene.

I Derby Trial møter han hard motstand. Vår banker blir Bank of Burden fra Niels Petersens stall.

Det er en innmari god hest. Om Sir Lando er like god i Norsk Derby som han var i det tyske, blir det nok tøft å slå ham. Men jeg har selvsagt en drøm om å få stå som Derbyvinner en gang, og Bank of Burden kan lykkes om alt klaffer, sier Niels.