Mange store øyeblikk

05.07.2010
Artikkelbilde
Valley Chapel

Valley Chapel gav oss mange store øyeblikk i løpsbanen. Torsdag er det bare å møte opp for å oppleve en strålende løpsdag.

 Valley Chapel Memorial er hovedretten på en sportslig sett særdeles fristende meny. Men det er både forretter og desserter på programmet, totalt blir vi møtt med sesongens mest varierte program.  Årets første toårsløp, det andre hekkeløpet for året, Øvrevoll Sprint Cup, amatørløp og to V5-spill kranser en løpsdag som vi virkelig gleder oss til.

Vi må selvsagt starte med Valley Chapel Memorial. Høydepunktene i hans fantastiske karriere er omtalt på annen plass, men det er ikke vrient å forstå at han har fått en egen plass i hjertet til Bente og Magne Jordanger, Wido Neuroth og Fredrik Johansson. Årets felt er ett av de beste vi har hatt i startboksene, og i hvert fall halve feltet må regnes som seriøse vinnerkandidater. Touch of Hawk jager revansj etter tapet mot Alpacco på nasjonaldagen, men det er også andre som vil ha et ord med i laget.

At vi er i gang med toårsløp er gledelig. Å få en ny årgang i gang i banen er ekstra spennende. Det er ikke mer enn en drøy måned før vi begynner å snakke om storløp for de yngste, så det er bare å vise seg frem.

Ellers er det bare å glede seg over mange fine løp. Spillemessig ser løpsdagen ut til å være middels vrien. Det kan være vanskelig å plukke bankere til de to V5-spillene, men det bør være mulig å løse en del avdelinger på et relativt beskjedent antall startende. Og klarer man ikke rett V5, kan det være trøst i en fin konsert på Sherryhaugen etter løpene.

Det er på Øvrevoll det skjer torsdag. Ta med familien til galoppløp og tivoli og kos dere med mat og drikke. Finn en vinner, løp og kjøp og håp det beste. Vel møtt og lykke til.

 

Espen med spennende oppsitt

På de fem siste sesongene er Espen Ski blitt champion på Øvrevoll fire ganger. Forleden tok han sin seier nummer 300 på banen, trodde vi. Da Giant Sandman ble tatt i doping, måtte imidlertid Espen rykke ett steg tilbake. Dermed blir han temmelig sikkert den første jockey som kommer til 300 seire to ganger. Det tror vi skjer allerede torsdag med syv spennende oppsitt.

Norwegian Reward (1.løp) var veldig fin i kvalifiseringen. Tror han gjør opp om seieren med Edge of Eternity.

Livigno (2.løp) har gått fra 74 til 81 i formtall på en måned. Er helt sikkert med der fremme, men det blir sikkert jevnt.

Tom Fix (4.løp) har jeg tatt flere seire med. Formen er på gang, og jeg tror vi kjemper helt fremme. Når Tom Fix først er i form, spiller ikke distansen noen rolle.

Evening Rose (5.løp) har kretsen rundt hesten god tro på. Litt uheldig på Täby, fin spurt sist. Bra sjanse i et jevnt sprintløp.

Palermo (6.løp) gleder jeg meg til å ri. Har sett løpet fra Täby mange ganger siden jeg vant på Tertullus, og Palermo var ikke heldig der. Kommer til å sette farge på løpet, fin sjanse.

Lady Morgana (7.løp). Dette er et nyutskrevet løp, og jeg tror Osorios Trial har større sjanse. Neppe mer enn premie for Lady Morgana.

Paramount (8.løp) valgte jeg fremfor Galatazaray, da han jobber bedre enn ham i trening. Motstanden er ikke verre enn at han kan vinne direkte.

Espen var i Warzava i helgen for å ri Polsk Derby, i hovedløpet endte han uplassert, men han tok en seier i et av løpsdagens rammeløp.