Lynrask lunsj på Øvrevoll

12.07.2010
Artikkelbilde
Vamp vant Michelets Minneløp 2009

For første gang arrangeres det lunsjgalopp med V4 på Øvrevoll. Løpene avvikles med 18 minutters mellomrom, så her kommer det til å gå unna i svingene. Første løp går kl 12.18, siste og femte løp går kl 13.35.

 

Hovedløpet torsdag er Major Chr F Michelets Minneløp, ett av våre mest anerike løp på banen. Det ble ridd for første gang allerede i 1936 til ære for major Chr F Michelet, og vinner var topphesten Can Go. Det har hele tiden vært et stayerløp, og listen over vinnere er lang og sterk.

Alterani er alene om å ha klart tre seire, mens åtte hester har maktet å vinne løpet to ganger. Mestvinnende jockey i moderne tid er Trond Jørgensen, som har klart å vinne hele fire ganger. Og det er ikke hvilke hester som helst. Rheinsteel, Wildvogel, Call to Honor og Sunset Boulevard er en kvartett som var i den desiderte eliten på 80-tallet på Øvrevoll. Trond vant for fire forskjellige trenere og var 28 år da han vant første gang med Rheinsteel, den eneste Derbyvinneren som har vunnet Michelets Minneløp de siste 50 årene. Nå er herr Jørgensen nesten dobbelt så gammel, men fortsatt still going og ganske så strong. Torsdag rir han Dubai Samurai i hovedløpet. (Dubai Samurai ble strøket mandag formiddag)

 

Det er fire gode hester du nevner. Om det kan bli den femte seieren torsdag, tør jeg ikke påstå, men jeg skal i hvert fall gjøre et forsøk. Wera (Torgersen) har også Artie Bucco til start, men jeg velger å ri Dubai Samurai som jeg har hatt suksess med. I forhold til flere av konkurrentene har nok mitt oppsitt ingen fordel av gress som underlag. Men det er et meget jevnt løp, så nesten alt kan skje, beretter Trond. Vi legger til at vinnerodds har vært over 7 hver gang siden 2000 og blir ikke overrasket om det dukker opp en liten skrell også i år. Kanskje det nettopp er Trond som får gleden av å overraske?

Sportslig sett er det ved siden av Michelets Minneløp det siste løpet som vekker interesse. Elitehestene Steve’s Champ og Chicken Momo skal gi bort en del kilo til firbente som banker på døren til den ypperste eliten. Dette er også for flere av deltakerne en generalprøve foran Polar Cup to uker senere. Ikke minst blir det spennende å se Heureux, som gikk så sterkt på torsdag.

For de av dere som ikke spiller V4 så ofte, minner vi om at rekkeprisen i spillet er to kroner. Glemmer man det, kan bongen fort bli dyrere enn man egentlig planlegger.

Da ønsker vi vel møtt til den første torsdagslunsjen i Øvrevolls historie.

 

Følg været på Øvrevoll her