Norsk seier på Mauritius

06.12.2010
Artikkelbilde
Foto Bruno Napaul

I helgen ble den årlige jockeyturneringen på Mauritius avholdt. Forruten turneringen der de beste jockeys fra rundt om i verden rir, avholder de også sesongens siste Fegentriløp og det endte med seier til Cathrine Engebretsen.

 

Svenske Tina Henriksson ble nummer to og sikret seg da sammenlagt seieren i årets Fegentriserie.

 

Her finner du resultatliste og film fra løpene.

 

Jockeyturneringen ble vunnet av franske Stéphane Pasquier foran Robert Bruke og Frankie Dettori. William Buick som også deltok fikk dessverre ingen vinnere på Mauritius.

 

Seier til Cathrine

 

90 mil øst for Madagaskar ligger ferieøya Mauritius. Der red Cathrine Engebretsen Fegentri-løp lørdag i 30 grader pluss. Det ble også pluss i løpsbanen, da hun vant i stor stil.

-          Vi kom dit onsdag, da det var trekning. Jeg fikk en hest som heter Tito Manolo. Fikk beskjed om at det var en god hest, som hadde møtt bedre hester tidligere. Positivt var det også at Tito Manolo sto hos en av de beste trenerne.

-          I løpet lå jeg lenge på tredje. Jeg kjente at jeg hadde mye å gå med, og da jeg angrep, fikk jeg kjapt et overtak. De hadde fått storskjerm som på Øvrevoll, og jeg så at det ikke kom noen. Det var en deilig følelse å vinne lett med to og en halv lengde, beretter en glad Cathrine på vei hjem til kulda.

-          Ellers synes jeg det var moro at Tina Henriksson klarte annen. Hun ble dermed totalvinner, veldig fortjent. Tina rir bra og er en kjempehyggelig person, sa Cathrine.

I løpet av 2010 har Cathrine ridd fire vinnere i Fegentri. Det skjedde i Mannheim, Deauville, Pennsylvania og nå i Mauritius. Hadde hun deltatt i alle løpene, er det ingen tvil om at hun hadde kjempet helt i toppen sammenlagt.

 

 

 

Sofie Langvad vant også på Mauritius da hun var Norges utsendte i Fegentrisammenheng.