Sterk dobbel i Tyskland

19.04.2010
Artikkelbilde

Wido Neuroths stjerneduo Appel au Maitre og Touch of Hawk tok en flott dobbeltseier i Gruppe 3 løpet Grand Prix Premiere i Køln søndag. Etter en tøff kamp klarte Appel au Maitre (Jan-Erik Neuroth) å vinne med Stall Perlens stjerne, mens Touch of Hawk (Lennart Hammer-Hansen) for Stall E og F var bare knepent slått. Premien for de to norske topphestene var henholdsvis 32000 og 10 000 Euro.

Her kan du se løpet

Les mer her

Les mer her

 God generalprøve

Prince Fasliyev, fjorårsvinneren av Pramms Memorial, leverte en fin generalprøve på Jägersro søndag. Han gikk utvendig leder og holdt bra til tredje. Favoritten Luca Brasi (Rafael Schistl) vant. Per-Anders Gråberg red Prince Fasliyev, som er i trening hos Niels Petersen.

Lennart jr Reuterskiold tok tre trenerseire, mens broren Fredrik og Fransisco Castro tok en dobbel. Manuel Martinez ble dobbeltvinner blant jockeyene.

 

 

Åpning i Danmark

Lørdag åpnet Klampenborg portene for sesongen. Ingen norske hester var på plass. Om omsetningen på Øvrevoll ikke var den beste, er det enda mørkere sifre i dansk trav og galopp. V5-tallene stoppet på 91 563 kroner, og totalen ble meget forsiktige 441 111 kroner. Lovende Shane Karlsson tok en pen dobbel blant jockeyene.

 

Snart blir det penger

Utbetalingen i V5 på Øvrevoll ble beskjeden. Fire førstevalg i V5 hører absolutt til sjeldenhetene, og allerede kommende torsdag tror vi på relativt mye høyere utbetaling. Større felter og ikke så mange klare favoritter kommer til å gi mer til de spillerne som klarer rebusen.

For å sette sist torsdags lave utbetaling i perspektiv, har vi sett litt på V5 på åpningsdagen siden 1970. Da får vi nok et hint om at det er høyere utbetaling i vente.

 

Torsdagens V5-utbetaling er den laveste på åpningsdagen på 40 år.

Kun tre andre ganger har V5 gitt under 1000 kroner første løpsdag.

19 ganger siden 1970 har årets første V5 gitt over 10 000 kroner.

11 ganger siden 1970 har første V5 gitt over 30 000 kroner.

I 1988 ble det ”kassa” med 291 037 kroner.

 

Så bare vent, snart er nok ikke problemet at det blir for lett å finne vinnerne.