To av to til Wido

Skrevet av Birger Christensen,  15.04.2010
Artikkelbilde
Kilcoona

Wido Neuroth hadde to hester til start på Øvrevoll på åpningsdagen. Det ble seier både i årets første løp med One Cool Buck, samt i det sportslig sett beste løpet med Kilcoona. Han forblir neppe ubeseiret så lenge, men vi fikk en forsmak om at Wido kommer til å ha et ord med i laget også i år

 One Cool Buck

Det er alltid godt å komme i gang, og det er fint å få bekreftet at formen ser ut til å være på plass. One Cool Buck har Norsk 2000 Guineas og noen storløp i Sverige utpå høsten som sine viktigste oppgaver i år, fortalte Wido.

Kilcoona hadde jeg god tro på i årsdebuten etter en sesong som ikke svarte helt til forventningene i fjor. Hun skal ha distanse, og det er mange fine løp til henne både her hjemme og ellers i Skandinavia.

 

Irish Lad

Fire av de seks startende i annet løp holder til i Sverige. Disse tok da godt for seg ved å besette de fire første plassene. Aller best var Irish Lad med Per-Anders Gråberg som makker. Han red første løp i lunsj-galoppen på Täby, før han kastet seg inn i bilen. Med ti minutters margin rakk han løpene på Øvrevoll. Sterkt levert på en dag da flyene ikke gikk på grunn av de islandske vulkaner.

 

Theoderich

Theoderich er lillebror til Tertullus.

Han blir nok ikke så god, men vi skal nok få en del glede av ham i år. Det blir nok blinkers fremover, og jeg tror også at Theoderich vil være klart bedre på gress, sa Rune Haugen om den store favoritten.

Royal Hill er en herlig kjempe. Torsdag ble det seier nummer ti og trippelplass nummer 43.

Royal Hill 

I trening går han 2000 meter så det griner, men i løp stopper han da i svingen. Så det er sprinter han er, ingen tvil om den saken, registrerte en fornøyd trener Jacob Hveding Fretheim.

Cajun Star 

Kveldens mest overraskende vinner ble Cajun Star. Best som sprinter for flere år siden, siden har han vært regnet som en miler. Nå fikk Espen Ski en grei jobb over 1100 meter, og det kan fort bli flere seire fremover.

På den mest favorittpregede V5-runden på en åpningsdag på mange år, ble spillet avsluttet med seier til storfavoritten Cool Match. Dermed ble det i hvert fall mange som kunne glede seg over en liten slant.

 

Cool Match 

Omsetningen var ikke så god som man kunne håpe. Lunsj på Täby og Bjerke, samt to V5-spill på Klosterskogen samtidig med Øvrevoll, ble nok i meste laget. Når man samtidig er inne i en periode med litt svake tall generelt, ble det tall som forhåpentligvis  kan slås allerede neste gang.

Espen Ski vant begge DD-løpene og tok i alt tre seire, mens Carlos Lopez tok en dobbel med Wido-vinnerne.

 

ONE COOL BUCK utvendig leder, overtok tet på siste bortre. Holdt unna hele veien til sikker seier. KARIBU SANA tredje, etter hvert opp på annen. Angrep vinneren, men det ble raskt klart at hun måtte nøye seg med annen. NOBLE KNIGHT den tredje som gjorde seg gjeldende. Ledet gjennom første sving, holdt unna til sikker tredje. Fin debut til fjerde av HAPPY LARRY.

 

IRISH LAD tredje, til tet på bortre langside. Holdt siden sikkert unna for angrepene. SOFT PEARL tet, falt litt tilbake. Kom fint igjen i en sterk spurt til annen. RUSSIAN ROULETTE sist, satset innvendig rundt siste sving. Så skummel ut, men det ebbet litt ut. GREAT GAMBO fremme, men kreftene rakk ikke til i årsdebuten.

 

KILCOONA tidlig å finne i front. Holdt et godt tempo og hadde små problemer med å holde de øvrige bak seg. OMOTO SANDO tredje, opp på annen. Yppet seg, men måtte nøye seg med annen. NORTHERN PAL fjerde, etter hvert opp på tredje. Gikk frem utvendig på leder og holdt fint til tredje. WHAT BUDGET rygg på leder. Trengte tydeligvis løpet.

 

THEODERICH annen lenge. Måtte jobbe litt for å få fatt i lederen, men de siste 100 var det klart. MOST WANTED tet. Holdt seg foran lenge, men måtte gi seg på slutten. Gikk dog uten tvil sitt livs løp. SEVERIO fjerde, opp på tredje. Holdt denne plassen greit til mål i en ok Norges-debut.

 

ROYAL HILL tidlig i tet. Holdt seg foran hele veien til relativt sikker seier. HANDSOME BROKER ikke så rask fra start. Kom frem tidlig på oppløpet og ga vinneren en tøff kamp. VALPARAISO havnet litt klønete til og fikk en drøy sving. Gikk greit helt til mål og tredjeplass. ANTARKTIS og REQUESTED var med fremme lenge, begge ga seg noe på slutten.

 

CAJUN STAR annen, lett gående. Gikk til front på oppløpet og vant enkelt. ZAFIR ZAID fikk en svak start, gikk siden et meget godt løp til annen. VAMOS CATALINA tet, ga seg en del på slutten. DELILY avsluttet fint til tredje, positivt løp også av RIVER LANDING.

 

COOL MATCH til tet. Holdt seg foran hele veien og vant kontrollert. REACHING NIRVANA hele veien nærmest vinneren, klar toer i mål. Bra avslutning til tredje av ZIRKON, mens de øvrige ble fraløpt med flere lengder.